Det koster fem-seks gange mere end ventet at flytte Den Grønne Boks bag rådhuset i Odense. En fælles redegørelse fra to forvaltninger skal nu give svar på, hvordan regning for flytningen kan ende på 800.000 kroner.

Den Grønne Boks bag Odense Rådhus var tænkt som en solstrålehistorie, der med en udstilling og tilknyttede vejledere skal hjælpe unge med at finde vej ud i job.

Men efter kun godt fire måneder må bygningen flyttes for at gøre plads for byomdannelsen i Odense centrum.

Desuden har det vist sig fem-seks gange dyrere at flytte bygningen end hidtil antaget. Regningen vurderes at løbe op i cirka 800.000 kroner - det svarer til cirka halvdelen af prisen for at bygge boksen.

- Vi har taget beslutningen på et forkert grundlag. Både i forhold til prisen for at flytte den og i forhold til, hvor lang tid den kunne stå på sin nuværende placering, siger medlem af Beskæftigelses- og Socialudvalget Ulla G. Chambless (EL).

Rådmand Steen Møller (K), Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, er rystet over, at der har været så lidt styr på, hvad det ville koste at flytte den grønne boks.

- Havde vi haft den viden på forhånd, ville vi ikke have placeret boksen der for en periode på kun fire måneder.

Hvad der præcis har fået flytteregningen til at eksplodere, er det lige nu svært at få et præcist svar på.

Regningen vurderes at løbe op i cirka 800.000 kroner - det svarer til cirka halvdelen af prisen for at bygge boksen.

Sagen er kompliceret, og en del af ekstraregningen kan stamme fra det konkursramte firma, der leverede boksen.

Men der er også to forvaltninger (By- og Kultur samt Beskæftigelses- og Socialforvaltningen) involveret, og de har ifølge avisens oplysninger hver deres meget forskellige opfattelser af forløbet og ikke mindst af, hvem der bærer ansvaret for megaregningen. Det skal en redegørelse nu finde svar på.

Den Grønne Boks indeholder en udstilling henvendt til skoleelever og andre unge, som i boksen kan få inspiration til at vælge en håndværksmæssig uddannelse. Fremover skal det ske på Dannebrogsgade, hvor boksen flyttes hen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
8
Kæmperegning for Den Grønne Boks er fordelt

Kæmperegning for Den Grønne Boks er fordelt

4
Det grønne koks - der kostede boksen

Det grønne koks - der kostede boksen

5
Lækkede mails afslører: Var advaret om dyr flytning af Den Grønne Boks

Lækkede mails afslører: Var advaret om dyr flytning af Den Grønne Boks