Rådmand Steen Møllers (K) Beskæftigelses- og Socialforvaltning skal betale den største del af udgiften på 820.000 kroner for at flytte boks bag Odense Rådhus.

Hvis fordelingen af, hvem der skal betale regningen, skal tages som et udtryk for, hvem der pådrager sig mest ansvar, så peger det på Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, hvor den konservative Steen Møller er rådmand.

Flytningen af den såkaldte Grønne Boks på I. Vilhelm Werners Plads løber op i 820.000 kroner.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen skal betale 480.000 kroner, By- og Kulturforvaltningen, hvor Venstres Jane Jegind er politisk chef, skal betale 270.000 kroner, mens de sidste 70.000 kroner kommer fra et mindre forbrug af driftsudgifter til boksen.

Den fordeling af udgifterne fremgår af en fælles redegørelse, som de to forvaltninger har lavet.

René Junker, der er direktør i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, siger i en pressemeddelelse, at der har været tæt kommunikation mellem de to forvaltninger, men:

- Kommunikationen har desværre været præget af misforståelser og uklarheder. Det har haft den konsekvens, at der har været tvivl om den samlede udgift til flytning af Den Grønne Boks, siger direktøren og tilføjer:

- Vi har ikke byggetekniske kompetencer i min forvaltning. Vi har lært, hvor afgørende det er at have fuld klarhed over rollerne i forbindelse med sådan et byggeprojekt.

Fra begyndelsen skulle det koste maksimalt 150.000 kroner at flytte boksen. Prisen ender på 820.000 kroner.

Du kan læse hele redegørelsen her.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
4
Det grønne koks - der kostede boksen

Det grønne koks - der kostede boksen

5
Lækkede mails afslører: Var advaret om dyr flytning af Den Grønne Boks

Lækkede mails afslører: Var advaret om dyr flytning af Den Grønne Boks

8
Kæmperegning på vej: Grøn boks flyttes efter få måneder

Kæmperegning på vej: Grøn boks flyttes efter få måneder