Kæmper for kulturhistorien: Professor indstiller byforening til Bland dig Prisen

Sharon Fisher er i dag formand for Byforeningen for Odense og har blandt andet kæmpet for at bevare Siloøen på Odense Havn. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Kæmper for kulturhistorien: Professor indstiller byforening til Bland dig Prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Professor Jane Clemensen har indstillet Byforeningen for Odense til Bland dig Prisen 2019. Hun roser foreningens frivillige arbejde på en række områder.

På falderebet er Byforeningen for Odense kommet med i feltet til Bland dig Prisen 2019, som Fyens Stiftstidende uddeler i forbindelse med Det Fynske Folkemøde i mediehuset i Odense lørdag den 7. september.

Indstilleren er professor Jane Clemensen, der blandt andet er ekspert i brugerinddragelse i sundhedsvæsenet. Hun mener, at byforeningen skal have prisen for dens arbejde for at bevare Odenses fysiske kulturarv.

"Byforeningen Odense har med stor ihærdighed og succes blandet sig i den offentlige debat vedrørende Odenses kulturarv, sjæl og fysiske udtryk. Igennem de seneste år har foreningen i særdeleshed markeret sig såvel lokalt, regionalt og nationalt - med stor succes", skriver Jane Clemensen i indstillingen.

Bland dig Prisen 2019
Fyens Stiftstidende hylder med Bland dig Prisen værdien af lokalt at blande sig på Fyn. Prisen på 25.000 kroner går til en person eller en gruppe, der har taget originale initiativer, der har gavnet fællesskabet lokalt og måske endda regionalt. Prisen skal også bruges på formål, der styrker fællesskabet.Bland dig Prisen uddeles for syvende gang ved Det Fynske Folkemøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense lørdag 7. september 2019.

Du kan følge med i indstillingerne til prisen ved at følge Bland dig Prisen på Facebook.

Foreløbig redning af Siloøen

Byforeningen for Odense blev stiftet helt tilbage i 1976 som en reaktion på nedrivningen af en række bygninger. Foreningen har et erklæret formål om at øge interessen for Odense bys fortid, nutid og fremtid og fremme bevaringen og udviklingen af kulturhistorien.

Det arbejde er i de seneste år kommet konkret til udtryk i kampen for at bevare Siloøen på Odense Havn, men også i form af arbejdet for en arkitektskole i Odense og i forbindelse med uddelingen af Odinprisen til særligt forskønnende byggerier eller renoveringer.

I sin indstilling slår Jane Clemensen særligt ned på arbejdet for at forhindre nedrivningen af Siloøen, der foreløbigt er blevet sat i bero, efter at byforeningen fik medhold i en klage til Planklagenævnet, der slog fast, at en eventuel nedrivning ville kræve en ny lokalplan.

"Dette er for mig det allervigtigste arbejde, som Byforeningen for Odense har påvirket, og jeg er af stor beundring for, hvordan foreningens bestyrelse, især Sharon Fisher og Andreas Isager, har kunnet argumentere for denne bevaring og været medvirkende til at danne en folkestemning for bevarelse", skriver Jane Clemensen.

Kæmper for kulturhistorien: Professor indstiller byforening til Bland dig Prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce