Efter have været forsvundet i ugevis er Emma dukket op. Hun er medtaget, men o.k.

Kæmpehunden Emma fanget i fælde

Kæmpehunden Emma’s ejer, Ida Mortensen er lykkelig. Flere måneders intensiv jagt på den undslupne kæmpehund er slut. Tirsdag aften lykkedes det to af Ida’s veninder Anja Juhl og Mette Holm at fange hunden i en kæmpe-fælde ved et hus i Søhus.
ODENSE: Lige efter klokken 22 i aftes ringede telefonen hos Ida Mogensen i Otterup. Først var der lidt stille. Så ønskede veninden Mette Holm:

- Glædelig jul, Ida.

- Hvad?

Ida Mogensen var lidt perpleks. Hun vidste, at Mette og Anja havde nattevagten på den hemmelige adresse ved Slettensvej, og en opringning kunne kun betyde ...

- Tillykke, jeg har en julegave til dig. Emma. Vi har fanget hende.

Sagde Mette Holm, mens den anden hundejæger og veninde Anja Juhl næsten ikke kunne holde til presset mere. Så mange måneders jagt og så stor succes. Det var ikke til at fatte.

Ida Mogensen startede VW'en, og før den blev knipset i en fartkontrol, holdt den på Larsskovgyden bag Søhus, og inde i Mettes transporter lå det store, dejlige dyr, som masser af mennesker har hjulpet med at jagte, og det meste af landets befolkning har fulgt jagten på.

Virkelig eller ej

- Var den nu virkelig eller ej?

Den var virkelig. Lå inde i hundeboksen, hvor Mette plejer at have sine tre rottweilere. Hun lå der med sørgmodige hængende øjne, ikke den store energi, gad lige snuse til en fremstrakt mikrofon og skuttede sig med en bagkrop, der kunne have set flotere ud.

- Ingen synlige sår, men afkræftet. Nu skal hun hjem at sove, og så skal vi til dyrlægen i morgen tidlig. Jeg er bare så totalt lykkelig og taknemmelig over for alle de mennesker, som har hjulpet. Avisen. Radio og tv. Uden havde vi nok ikke fanget hende, siger Ida Mogensen.

Hun havde lovet veninden Mette Holm, at hun ville danse af glæde, når hun fik sin hund igen, og midt i det aldeles sorte nattemørke ved det lille kalkede stuehus blev der i pløre og rådne æbler opført en sand jule- og jubeldans.

- Min datter kan ikke få nogen bedre fødselsdagsgave i næste uge, hvor hun bliver fire år ligesom Emma. Og jeg behøver ikke andre julegaver i år, sagde Ida Mogensen.

Hunden gik i et bur koonstrueret af Poda-hegn. Det var fjernbetjent med snoretræk fra stuehuset, hvor Mette sad klar til at trække på Anjas kommando.

- Det var ved at kikse, for jeg turde ikke andet end hviske. Emma var på vej ud, og så måtte jeg sige til, så hun kunne høre det.

Der blev trukket i snoren, og lågen smækkede i næsen på Emma, der trak sig tilbage og gav op. Hun lagde sig simpelthen ned.

Ikke bange

- Om jeg var bange for at gå ind til hende? Nej du, jeg har de der tre rottweilere, så der skal noget til, sagde Mette.

Hun lagde løkken om hundens hals og fik den med en flettet rød nylonsnor manøvreret ud til VW-transporterens bagagebur. Hun hoppede noget besværet op, men trods alt hoppede hun selv.

Sidste livstegn fra Emma var kvælerhalsbåndet med hendes hjerteformede navneskilt. Det blev fundet for snart fjorten dage siden.

Den nu noget udmarvede spanske mastiff, som måler over en meter i højden, vejede omkring 100 kilo 21. september, da hun brasede ud af Ida Mogensens have i Otterup.

- Vi fik lov til at sætte et bur, eller rettere en stor hundegård op på det sted, hvor hun havde fået for vane at komme. Hun var der ikke regelmæssigt. Kun når hun var sulten og ikke kunne finde noget at spise et andet sted, sagde Ida Mogensen.

Hun og nogle af de trofaste veninder lå på lur ved hundegården natten til tirsdag, men kæmpehunden dukkede ikke op. Men det er ejerens fornemmelse, at hunden opholder sig umiddelbart i nærheden.

- Vi er meget forsigtige for ikke at skræmme hende væk igen. Derfor holder vi også stedet hemmeligt, så hun kan få ro og tillid. Hvis de to ting opfyldes, skal det nok lykkes at få lukket lågen i buret, så hun er fanget og ikke kan slippe væk, siger Ida Mogensen.

For fjorten dage siden var der arrangeret en storstilet hundejagt i Søhus-Stige-området. Trods stor optimisme og 75-100 fremmødte frivillige lykkedes det ikke at indkredse og fange kæmpehunden.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Kæmpehunden talte til vore hjerter

Kæmpehunden talte til vore hjerter

Operation opgivet - Emma aflivet

Operation opgivet - Emma aflivet

Hundeejer: Jeg er bare så træt

Hundeejer: Jeg er bare så træt