Kæmpe e-sportsfestival i Odense: Verdensstjerner jagter millioner med bomber og patroner

Odense er for andet år værtsby for sæsonfinalen i Pro League CS:GO, som er verdens største turnering i Counter Strike. De afgørende kampe finder sted i Sparekassen Fyn Arena, men der foregår også en masse aktiviteter i Odense Congress Center. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kæmpe e-sportsfestival i Odense: Verdensstjerner jagter millioner med bomber og patroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Portene til den virtuelle verden vil stå på vid gab, når der fra fredag til søndag er e-sportsfestival i Odense Congress Center. Verdens bedste i Counter Strike dyster om millioner i præmiepenge, men festivalen byder også på meget andet.

Hvis du eller dine børn eller børnebørn har den mindste interesse for computerspil, er der rig mulighed for at få en oplevelse ud over det sædvanlige, når Odense Congress Center og Sparekassen Fyn Arena fra fredag til søndag lægger hus til sæsonfinalen i computerspillet Counter Strike og en af Nordeuropas største messer om e-sport i bredere forstand.

Verdens 16 bedste hold til Counter Strike har fra tirsdag til torsdag dystet i gruppespil og skal fra fredag mødes i vind eller forsvind-kampe, før den endelig vinder bliver hyldet på søndag.

Holdene dyster om en samlet præmiesum på 6,5 millioner kroner. På grund af tidligere sejre vil de danske verdensettere fra holdet Astralis som det første hold nogensinde have mulighed for at sikre sig en bonus på yderligere 6,5 millioner kroner, hvis de fem unge mænd fortsætter dominansen og ender med at vinde finalen på søndag.

Spil, droner og Youtube-stjerner

Hvis man skulle få firkantede øjne af de intense kampe på storskærmene i arenaen og selv får lyst til at kaste sig ind i den virtuelle verden for en stund, er der også råd for det.

Sideløbende med kampene har Odense Congress Center arrangeret messen Odincon, hvor man blandt meget andet kan dyste i nye såvel som klassiske computerspil, flyve med droner eller gå på opdagelse i fly- eller bilsimulatorer.

I mellem kampene i arenaen vil tv-værten Thomas Bense interviewe en række Youtubere og kendisser. Og hvis man er interesseret i at gå lidt mere fagligt til værks, kan man søge i retning af de såkaldte Odincon Talks, hvor e-sportens udvikling, betydning og fremtid vil blive vendt af en række fagfolk og politikere.

Direktør for Odense Sport & Event, Enrico Augustinus, peger på, at Odincon er blevet markant større, siden man arrangerede den for første gang sidste år.

- Vi har haft bedre tid til at finde de rigtige legekammerater i år. Overordnet set tror jeg ikke, at vi laver noget, der er større end det her. ESL (organisationen, der står for turneringen i Counter Strike, red.) kom sidste fredag og har omkring 100 AV-folk med. Det er et ret vildt setup, siger Enrico Augustinus.

Få billetter til arenaen

Det er anden gang, at sæsonfinalen i Counter Strike afholdes i Odense og kombineres med messen Odincon. Det sker blandt andet med et årligt tilskud fra Odense Kommune på 3,5 millioner kroner.

Sidste år kunne arrangørerne melde om udsolgt til selve turneringen i Counter Strike i arenaen, men i år er der stadig mulighed for at sikre sig en billet til fredag og lørdag.

- Der er udsolgt til finalen på søndag, men stadig nogle få billetter til fredag og lørdag. Man kan dog stadig få billet til Odincon, som er alt det rundt om turneringen, som vi arrangerer, siger Enrico Augustinus.

Kæmpe e-sportsfestival i Odense: Verdensstjerner jagter millioner med bomber og patroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce