K trak forligs-kortet

Kristian Guldfeldt vil ikke være med til at tage penge fra Støjhandlingsplanen til at sikre ordentlige miljøforhold hos kommunens gartnerier. Arkivfoto: Vibeke Volder.

K trak forligs-kortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et punkt om omprioritering af midler til sikring af vandmiljøet omkring gartnerierne blev helt taget af dagsorden til onsdagens byrådsmøde og sendt tilbage til Økonomiudvalget. Årsagen er, at der er tale om forligs-brud, mener Det Konservative Folkeparti.

En sag om omprioritering af anlægsmidler blev helt taget af byrådsdagsordenen, da Kristian Guldfeldt fra Det Konservative Folkeparti trak det som borgmester Peter Rahbæk Juel kaldte "forligs-kortet" under onsdagens byrådsmøde.

Punktet handlede blandt andet om at sikre vandmiljøet hos garnerierne, som der ikke er råd til i budgettet. Derfor har både By- og Kulturudvalget og Økonomiudvalget godkendt at bruge penge fra støjhandlingsplanen, hvor der i Budget 2016 blev afsat seks millioner kroner, som endnu ikke er brugt. For at sikre vandmiljøet er der behov for at bruge en million årligt fra 2018 altså fire millioner kroner.

Konservatives Kristian Guldfeldt indvendte imidlertid onsdag i byrådssalen, at der med hensyn til millionerne til støjhandlingsplanen var tale om et forlig, som han ikke mente, man kunne bryde uden videre.

Guldfeldt, som selv sidder i By- og Kulturudvalget, ville stille sig tilfreds med et tillæg til beslutningen, hvor forligspartierne forpligter sig på at finde de fire millioner kroner til sikring af lovlige miljøforhold hos gartnerierne andet steds.

Det var der ikke stemning for i byrådssalen, som endte med at sende punktet tilbage til behandling i Økonomiudvalget og lade Kristian Guldfeldt indkalde til et møde i forligskredsen umiddelbart efter byrådsmødet.

Det kom der dog ikke meget ud af, kunne Kristian Guldfeldt fortælle efter mødet.

- Vi var enige om at være uenige, som han sagde og tilføjede:

- Jeg ærgrer mig på vegne af de støjplagede borgere. Jeg er helt enig i, at vi har et presserende problem med vandmiljøet og det problem skal løses, men vi er ikke enige i finansieringen. Vi står ved den aftale vi lavede om Budget 2016.

K trak forligs-kortet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce