K-rådmand på sommertur til Sydkorea

Steen Møller er blevet inviteret til at tale ved en konference i Sydkoreas hovedstad Seoul til sommer. Fredag skal Økonomiudvalget sige ja eller nej til at bruge 28.000 kroner på at sende ham af sted.
Foto: Mads Hansen

K-rådmand på sommertur til Sydkorea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalget skal tirsdag sige ja eller nej til at sende rådmand Steen Møller (K) til Sydkorea, hvor han er inviteret til at tale

Det vil sætte Odenses transformation på verdenskortet, og derfor er det en god ide at bruge 28.000 kroner fra den slunkne kommunekasse på at sende den konservative rådmand for beskæftigelses- og socialområdet i Odense, Steen Møller, til byen Goyang-si i Sydkorea for at holde oplæg.

Det mener Borgmesterforvaltningen, som anbefaler, at Økonomiudvalget fredag godkender deltagelsen i konferencen med navnet BIT's 6th Annual Low Carbon & Green Growth Earth Summit, som finder sted fra 30. juni til 3. juli.

Vurderingen er, at deltagelsen kan bidrage til, at internationale investorer og virksomheder får øget kendskab til Odenses transformation.

Steen Møller oplyser selv, at årsagen til, at det er netop ham, der skal af sted, er, at det er ham personligt, der er blevet inviteret.

- Hvordan kan det være?

- Det er et rigtig godt spørgsmål. Når der kommer nogen fra udlandet, og det ikke er nogen, man kender personligt, så spørger man jo sig selv hvorfor. Det har jeg derfor bedt mine folk finde ud af. Det har øjensynligt noget at gøre med de oplæg, jeg tidligere har holdt i sammenhæng med Civitas (et netværk for europæiske byer, hvor Steen Møller sidder med i ledelsen, red.) og på den internationale cykelkonference Volocity, som har gjort, at de gerne vil have mig til at komme og holde et oplæg.

- Så nogen har spottet dig?

- Der er øjensynligt nogen, der har spottet mig.

- Det kan du da tage som en ros.

- Det var også det, jeg valgte at gøre. Og så bad jeg borgmesterforvaltningen vurdere, om det var relevant for kommunen, at jeg skulle deltage. For et er jo at blive inviteret. Men noget andet er, at det skal være relevant for kommunen, at vi deltager.

- Borgmesterforvaltningen vurderer, at det er relevant. Men kan du ikke selv sætte et par ord på, hvad skatteborgerne i Odense får ud af, at du rejser på den her tur?

- Jeg forventer, vi kommer ud og får fortalt, hvad der sker i Odense. Jeg har også tidligere været på Mipim-konferencen i Cannes og været med til at fortælle både danske og udenlandske investorer om, hvad der sker i Odense. Og jeg tænker, at hvis vi skal lykkes med de ambitioner, vi har i Odense, så skal vi ikke gå stille med dørene. Så skal vi fortælle, hvad vi kan.

- Det jeg tidligere har oplevet, når jeg har holdt oplæg omkring den bytransformation, der er i gang i Odense i øjeblikket, det er, at folk spærrer øjnene op. Det håber jeg, at jeg kan være med til at bidrage til, ligesom jeg gør i øvrigt, når jeg er uden for kommunegrænsen.

Steen Møller oplyser, at turen kun kan lade gøre, fordi den så at sige ligger i den politiske sommerferie, hvor der ikke afholdes møder i udvalg og byråd hjemme i Odense.

Selv om der er langt til den koreanske halvø, bliver der ikke tale om hverken at ankomme tidligere eller blive længere end den tid, konferencen varer, oplyser rådmanden.

Kongressen, Steen Møller skal deltage i, har en hjemmeside med mere information, som kan findes via www.bitcongress.com.

K-rådmand på sommertur til Sydkorea

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce