K-politiker støtter Roj TV

Byrådsmedlem Jenan Jalil Bozo (K) er kommet i tyrkisk modvind, fordi han offentligt støtter et arrangement til fordel for den omdiskuterede kurdiske tv-station Roj TV. Arkivfoto

K-politiker støtter Roj TV

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem Jenan Jamil Bozo (K) står bag en støtteaktion for kurdisk tv-kanal, som Tyrkiet anklager for at støtte terrorisme

Odense Byrådsmedlem i Odense Jenan Jamil Bozo (K) kaster sig nu ind i debatten om den omstridte kurdiske tv-station Roj TV, der af Tyrkiet anklages for at støtte terrorisme. Han står bag et støttearrangement for Roj TV i Odense den 23. maj.

Stationen sender kurdisk-sprogede udsendelser med sendetilladelse fra Danmark, og netop det faktum var en af Tyrkiets væsentligste indvendinger mod daværende statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) udnævnelse til ny Nato-generalsekretær i starten af april.

Jenan Jamil Bozo, der selv har kurdisk baggrund, skal selv tale til støttereceptionen, og det samme skal bestyrelsesformand for Roj TV, Henrik Winkel.

Til støtte for ytringsfriheden

- Arrangementet skal sende et signal om, at vi støtter ytringsfriheden, og desuden er det en måde at sige tak til Danmark for at stå fast på demokrati og ytringsfrihed ved at lade Roj TV sende her fra landet. På trods af Tyrkiets forsøg på at få stationen lukket i forbindelse med udnævnelsen af Anders Fogh Rasmussen til ny generalsekretær for NATO, siger Jenan Jamil Bozo.

Han kan ikke se noget forkert i, at han som byrådsmedlem blander sig i den følsomme sag.

Vrede tyrkere

Det kan til gengæld flere tyrkere i Odense. Ceydan Aydemir, medlem af Integrationsrådet for Tyrkisk Liste, siger, at byens tyrkiske mindretal efter hans vurdering vil opfatte Jenan Jamil Bozos støtte til Roj TV som stødende.

- Han burde holde sig ude af den sag. Han er byrådsmedlem for alle odenseanere, ikke kun for byens kurdiske befolkning, siger Ceydan Aydemir.

Læs mere i Fyens Stiftstidende i dag.

K-politiker støtter Roj TV

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce