K: Ekstern redegørelse kan blive nødvendig

Er lysreklamen på Fisketorvets højhus et symbol på en by, der er på vej til at blive en storby? Eller nærmere et bevis på, at Odense er en kommune, der er klar til at bøje loven for at få ting til at ske? By- og Kulturforvaltningen har afvist at give aktindsigt i de interne dokumenter, der måske kunne give svar og kaste lys over sagen, men på tirsdag den 7. marts får politikerne i By- og Kulturudvalget en orientering. Arkivfoto: Lasse Hansen

K: Ekstern redegørelse kan blive nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lars Havelund (K) efterlyser åbenhed omkring, hvad der præcis er sket i lysreklamesag.

Det kan blive nødvendigt med en ekstern juridiske undersøgelse for at få fastslået, hvad der præcis er sket i sagen om lysreklamen på Fisketorvet, som ifølge en hidtil hemmeligholdt intern vurdering i By- og Kulturforvaltningen kan være blevet sat op ulovligt.

Sådan lyder det nu fra Konservatives Lars Havelund, der vil til bunds i sagen.

- Først vil jeg dog lytte til den redegørelse, vi får på det næste udvalgsmøde (7. marts, red.). Et tænkt eksempel kan være, at forvaltningen, når sagen er undersøgt, selv når frem til, at der er begået en fejl, så er der jo ingen grund til at bruge skatteydernes penge på at hyre ekstern juridisk bistand, siger han og tilføjer så med henvisning til andre by- og kultursager i nyere tid, hvor der har været tvivl, om loven har været overholdt.

- Desværre er vi jo udmærket klar over, hvad den slags koster.

Burde være lagt frem

Lars Havelund var fraværende på det By- og Kulturudvalgsmøde 18. august 2015, hvor sagen om lysreklamen første gang blev behandlet. Men han mener, at oplysningerne, avisen onsdag har afsløret, burde have været lagt frem, da sagen blev politisk behandlet.

- Hvis der er forskellige vurderinger af lovligheden i en sag, skal vi have det op på det politiske niveau, så vi ved det, inden vi som politikere skal træffe en beslutning, siger Havelund.

Han hæfter sig ved, at sagsbehandleren, der har vurderet, at lysreklamen ville være ulovlig, i den mail, avisen er kommet i besiddelse af, omtaler et "politisk ønske" om af fremme sagen.

- Jeg ved ikke, hvor det politiske ønske er kommet fra. Jeg kan sige med sikkerhed, at det ikke kommer fra mig, og så vidt jeg ved, kom det heller ikke fra udvalget.

- Hvis nogen har udtrykt et politisk ønske, da forvaltningen skulle behandle sagen, så finder jeg det helt naturligt, at man nu også lægger det åbent frem i forbindelse med den redegørelse, vi får.

Konservative endte i 2015 med at stemme imod lysreklamen på Fisketorvet, da sagen skulle afgøres i byrådet. Det skete, efter partiet fik afvist et forslag om at undersøge påvirkningen på omgivelserne nærmere. Kun Radikale Venstre støttede idéen.

S,V og DF stemte for at tillade lysreklamen. SF og Enhedslisten var imod fra start til slut.

K: Ekstern redegørelse kan blive nødvendig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce