Palle Birch er Befri Fyns eneste kandidat til kommunalvalget. Han understreger, at partiet er lige så seriøst som de partier, der kæmper for løsrivelse af Catalonien, Flandern og Korsika.

24-årige Palle Birch sætter ikke sin lys under en skæppe. Han går benhårdt efter at blive borgmester i Odense. Derfor er succeskriteriet ved valget at få mindst halvdelen af stemmerne. Hvilket er i omegnen af 75.000.

Forventer Befri Fyn at blive taget seriøst i valgkampen?

- Uden tvivl. Vores klare mål er at befri Fyn, så vi kan kræve betaling, når jydesmovsen og københavnersnuden glider hen over vores ø. Vi får ingen penge for denne ydelse, og det stopper nu, konstaterer Palle Birch.

Han sammenligner den fynske motorvej med Panama-kanalen.

- Hvis ikke man betaler, kan man sejle udenom. Hvis det fungerer i Panama, kan det også fungere på Fyn, siger Palle Birch.

Selv om han har haft travlt med at føre valgkamp, har han brugt meget tid på at følge udviklingen især i Catalonien.

- Jeg er enormt inspireret af Carles Puigdemont og har sendt ham en invitation om at komme til Fyn. Eventuelt for at søge asyl. Vi er mange, der deler hans tanker og fremsyn, siger Palle Birch.

Befri Fyn-kandidaten har været med til at lave en fynbo-test, som man skal bestå for at kunne blive boende på øen.

- Det første krav er, at man skal spise brunsviger mindst én gang om ugen. Ellers mister man retten til at udtale sig om politik på Fyn. Hvis man ikke spiser rygeost til morgenmad mindst en gang hver anden uge kan man også bare holde sig væk. Hvis man ikke består, kan man få kompensation til at blive boende, hvis man afleverer sine smykker og udfylder et donorkort, hvor man giver den fynske stat fri råderet til at bruge sine organer, siger Palle Birch.

Et andet programpunkt er, at Befri Fyn vil kæmpe for flydende velfærd, der i al sin enkelhed går ud på at give alle fynboer en gratis øl om ugen. De første 50 liter er allerede brygget og skænkes ud de kommende uger inden valget.

- Fynboerne får en forsmag på, hvilken øl de kan se frem til. Den er nøje afstemt, så både mænd og kvinder kan drikke den. Altså underforstået, at de er fra Fyn. Det handler også om at vise, at man får mere end bolsjer at sutte på, når man stemmer på Befri Fyn, understreger Palle Birch.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.