Jungleloven på isen

Ruuuuuuuuuuutsj! Det er svært at vente på, at isen er tyk nok, når man går i 5. klasse og har siddet stille hele dagen. Og eleverne fra 5. a på Munkebjergskolen bedyrede, at de heller ikke kunne vide, at der var et skilt, der sagde, at isen ikke er sikker. Det lå nemlig allerede midt ude på den frosne sø, da de kom efter skole, sagde de ...
Foto: Kim Rune

Jungleloven på isen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elever fra 5. a på Munkebjergskolen testede Munkedammens is efter skoletid, selv om den ikke er tilstrækkeligt tyk. Holder vejrprognosen, bør isen være 13 centimeter og dermed sikker nok i weekenden.

Munkebjerg: Heksejagten er tilsyneladende gået ind ud over Munkedammen.

På cykel og i høj fart stryger et par drenge over isen. Deres tøj er hvidt af sne.

Det er pigerne efter drengene, og det er ikke til at se, at 5. a fra Munkebjergskolen for bare en halv time siden sad og diskuterede bogen "Heksefeber" i dagens sidste dansktime.

Nu har de fri, og selv om et gult skilt som ved alle andre af byens søer fortæller, at man ikke må gå på isen, holder de sig ikke til stien.
Foto: Kim Rune

Fin is på søen

- Vi har slået hul derovre for at se, hvor tyk isen er, og den ser fin ud, forklarer Frederik Mørup og peger mod et mørkt punkt i den hvide jungle op mod Munkebjergvej.

Andre logikker end lovens løftede pegefinger bliver taget i brug her, hvor vi står med ryggen mod Østerbæksvej.

- Jeg mener, det er okay at gå herud, så længe man bare lader være med at gå alene, siger Troels Zoll Pedersen, og Julie Louise Lambrecht-sen føler også en slags sikkerhed ved at støtte sig til en anden.
Foto: Kim Rune

Hav tålmodighed

- Min far og jeg var nede og tjekke isen i aftes, og han mener, den er sikker nok. Det var der også andre, der syntes. Der var i hvert fald mange, som var nede at skøjte samtidig med os, siger hun.

Spørger man den kommunale ismåler Søren Riber- gaard, siger han, man bør vente.

Lidt endnu.

- Men man behøver sikkert kun vente et par dage. Fryser det så meget de kommende nætter, som meteorologerne har lovet, bør vi kunne åbne Skovsøen og andre søer i weekenden, siger han.

Jungleloven på isen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce