Juletræssalg i Odense: Der sælges flere juletræer i år end sidste år

Familien Slotskov plejer at gå rundt i lang tid, når de skal vælge og fælde deres juletræ, men i år gik det forholdsvis hurtigt. Frederik (forrest) er kommet hjem fra København for at være med til familietraditionen. Foto: Vibeke Volder

Juletræssalg i Odense: Der sælges flere juletræer i år end sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På Bøllemosegyden i Blommenslyst har Peter Jacobsen solgt juletræer i 25 år, og familier kommer troligt år efter år. Men en juletræskrise har gjort det svært for sælgerne. Nu går det igen fremad.

Blommenslyst: - Jeg synes, det skal være det her! 

- Nej, det er grimt. Det her er bedre. 

Diskussionen er i fuld gang søndag eftermiddag mellem hovedhøje grantræer, som næsten gemmer familien Slotskov væk, men de udsagte meninger afslører dem. 

Det er da heller ikke første gang, familien, som tæller mor Ann-Christin, mormor Ulla-Britt, søn Frederik og datter Signe samt morfar Olof, er ude at fælde deres eget træ. 

- Vi har været afsted i 10 måske 15 år. Nærmest altid, fortæller Ulla-Britt. Hyggen, traditionerne og det at udvælge sit eget træ bringer familien tilbage til Bøllemosegyden igen og igen. I år er udvælgelsen gået hurtigt, og det er ikke alle, der er lige glade. 

- Det er faktisk lidt grimt, men det skal heller ikke være perfekt, siger Frederik, som har fået til opgave at fælde det store træ. 

Og de er ikke de eneste mellem de flere tusinde træer. 

Det vender i år

Mange familier har bevæget sig ud til den 25 hektar store grund på Bøllemosegyden, og det er indehaver Peter Jacobsen godt tilfreds med. 

- De sidste to år har vi ikke solgt så godt på grund af krisen, men i år er det gået udmærket. Man kan ikke sammenligne de to første weekender med de sidste to, men i dag med det gode vejr er det bare i top. Det kan ikke blive bedre, fortæller Peter Jacobsen, som på en sæson sælger rundt regnet 5000 træer. 

Juletræskrisen, som Peter Jacobsen snakker om, startede for nogle år siden, fordi der var plantet for mange træer. Når priserne er gode på eksportmarkedet for juletræer, begynder flere folk at plante juletræer, og det rammer juletræssælgere som Peter Jacobsen. 

- Da krisen satte ind med juletræer, dykkede vi lidt, og nu kan jeg se, at vi er på vej op igen. Vi havde nogle år, hvor vi omsatte for mindre, end vi var vant til, forklarer Peter Jacobsen og uddyber: 

- Der er mange, der prøver at trykke prisen, sådan som det er nu. Jeg har ikke været ude at luske andre steder, men jeg tror, at niveauet ligger på omkring de 200 til 250 kroner. 

Salg ved Ansgar Kirke

Inde i midtbyen sælger Odense Gymnastikforening også traditionen tro juletræer ved Ansgar Kirke. De sælger alle dage i denne uge indtil den 23. december, så de har ikke lavet en samlet status for årets salg, men weekendens gode vejr trak mange til. 

- Vi har haft en lidt bedre lørdag og søndag i forhold til sidste år. Vores kunder er dem, der bor inde i byen, som også kan komme ned om aftenen. Jeg har stået der i 30 år, og mange af dem, der kommer, er de samme som tidligere, fortæller Mogens Nielsen, som er med til at sælge juletræerne. 

Det, der for Mogens Nielsen bliver spændende, er, hvordan flowet bliver denne uge. I modsætning til tidligere år ligger juleaften i år en søndag, og derved har de åbent den sidste lørdag inden jul.

Den 23. december bliver en joker i forhold til juletræssalget både for gymnastikforeningen og for Peter Jacobsens fæld selv juletræssalg, hvor de sidste juletræs-hungrende folk kan nå at købe deres juletræ. 

Juletræssalg i Odense: Der sælges flere juletræer i år end sidste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce