Jul blandt de udsatte


Jul blandt de udsatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert år nedprioriterer en række mennesker deres egen jul for at sikre, at byens udsatte også får en hyggelig aften.

Odense: Det er ikke alle, der har mulighed for at holde jul sammen med familier og venner, sådan som de fleste nok forestiller sig, en god jul bør være. Men selvom Odenses udsatte ofte ikke har noget netværk eller et sted at bo, skal de stadig mærke, at juleaften er en speciel aften.

For femte gang giver Arne Christensen som ansat i Kirkens Korshær afkald på at holde jul sammen med familien, så de beboerne på Kirkens Korshærs Herberg i Odense også får en hyggelig jul.

- Beboerne hjælper til med at arrangere det hele, så vi starter klokken tre med at få lidt kaffe og fordele opgaverne. Og så drejer det sig ellers om at skabe en så hyggelig og hjemmelig stemning som muligt, siger han.

Julemaden er den traditionelle: and, risalamande og mandelgave selvfølgelig. Men der bliver ikke serveret vin.

- Vi har en regel om, at der ikke må drikkes alkohol på herberget, forklarer Arne Christensen. I stedet bliver gæsterne budt på sodavand og juice.

Efter julemiddagen læses juleevangeliet. Der bliver sunget julesange og danset om juletræ, og der er også gaver.

Nogle frivillige har strikket sokker, huer og vanter til de udsatte. Men Kirkens Korshær har også fået penge fra nogle fonde, så hver beboer også får en personlig julegave. Efter gaverne er delt ud, går resten af aftenen med at spille spil og hygge.

- Jeg har kun en gang oplevet, at det er løbet ud sandet, fordi folk har været trætte. Normalt plejer det at fortsætte omkring klokken to, siger Arne Christensen.

Også brugerne af KFUM’s Sociale Arbejdes institutioner får mulighed for at holde juleaften i hyggelige rammer.

Således vil ni frivillige sørge for at skabe den rette stemning til dem, der har købt billet til julearrangement på Café Paraplyen i Odense.

Jul blandt de udsatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce