Daværende rådmand Steen Møllers konservative parti fik til valgkampen i 2013 penge fra jordejer, der ville have en lokalplan igennem.

Embedsfolkene i By- og Kulturforvaltningen var skeptiske. De advarede om, at det kunne være i strid med kommunens egne politikker og med planloven.

Alligevel gav det for daværende rådmand for by- og kultur, Steen Møller (K), god mening med en ny udstykning af parcelhusgrunde i Åsum, forklarede han onsdag.

Derfor tog han i september 2013 initiativ til at rejse sagen i By- og Kulturudvalget, der nikkede ja til at sætte lokalplanarbejdet i gang.

Nu viser en aktindsigt, avisen har fået hos Odense Kommune, at Steen Møllers konservative parti samme år, hvor der i november var kommunalvalg, modtog et økonomisk bidrag af ukendt størrelse, men på over 20.000 kroner fra firmaet Wilhjelm Finans ejet af Richard Wilhjelm.

Han ejer også den jord, sagen i Åsum handler om.

Wilhjelm kunne have tjent millioner af kroner på grundsalg, hvis Erhvervsstyrelsen ikke havde bremset lokalplanen med den begrundelse, at den strider mod planloven.

Afviser sammenhæng

Det fremgår ikke af dokumenterne, avisen har fået, hvor stort beløbet fra Wilhjelm Finans til Konservative er. Det skal ikke oplyses.

Ifølge Richard Wilhjelm var det 20.000 kroner, han gav. Han afviser, at pengene blev givet for at påvirke sagen.

- Det er et mindre beløb, og jeg har altid givet valgbidrag til Konservative, så det er der ikke noget nyt i.

- Det er jo ikke bestikkelse, når det er 20.000 kroner, siger han.

Steen Møller nøjes med at sige om beløbets størrelse, at det "er ikke meget større end 20.000 kroner".

Han afviser totalt, at pengene har spillet en rolle.

- Der er ingen sammenhæng, fastslår han og tilføjer, at donationen først blev givet, og at han derfor først fik kendskab til den, efter sagen var blevet rejst i 2013.

Læs meget mere om sagen i Fyens Stiftstidende torsdag og på Mitfyn.dk.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.