Jonglerer med folks hjem: Politisk flertal er klar til at rive boligblokke ned

- Fakta er, at vi ikke har tomme boliger i området, alle vores boliger er udlejet, og der er lange ventelister. Folk er generelt glade for at bo i området og har boet der i generationer, lyder meldingen fra to boligforeninger i Vollsmose, hvor et politisk flertal taler om at rive bygninger ned. Foto: Nils Mogensen

Jonglerer med folks hjem: Politisk flertal er klar til at rive boligblokke ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både røde og blå i Odenses byråd er klar til at rive dele af Vollsmose ned. Boligforeninger vil i konstruktiv dialog, men minder om, at det er folks hjem og ikke døde bygninger, politikerne jonglerer med.

Konservative vil. Det samme gælder SF. Dansk Folkeparti har argumenteret for det, Radikale vil ikke afvise muligheden, og i Venstres fire forslag om et bedre Vollsmose ligger også en idé om at rive et antal boligblokke ned.

Desuden melder byrådets største parti - Socialdemokratiet - sig nu som en slags tilhænger af nedrivningen.

- Vi vil ikke være afvisende og kan godt se os selv i det, hvis boligforeninger og beboere er med på idéen, siger Tim Vermund, partiets politiske ordfører.

- Men det skal være for at tænke området på en ny måde og gøre det mere attraktivt, ikke for at skaffe nogen af vejen. Og man skal ikke tro, at man løser sociale problemer ved at rive boliger ned. Det handler blandt andet om at få folk ud på arbejdsmarkedet, understreger han.

Hvor skal beboerne i Vollsmose flytte hen, hvis I river boliger ned?

- De skal have stillet andre gode lejligheder til rådighed. Vi sætter ikke folk på gaden, og der bliver brug for at bygge nye almennyttige boliger andre steder i byen, mener Tim Vermund.

Han håber, at der fra Christiansborg og en eventuel ghettopakke vil følge penge med til at rive ned for.

- Og vi vil også gerne være med til at kigge på kommunal medfinansiering. Men det kan ikke stå alene.

Ghettoer skal afvikles

I sin nytårstale varslede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at endnu en ghettopakke bliver præsenteret i begyndelsen af dette år, og at den vil have som mål helt at afvikle ghettoer.

- Vi skal lukke hullerne i Danmarkskortet og genskabe de blandede kvarterer, hvor vi møder hinanden på kryds og tværs, sagde han og nævnte netop nedrivning af bygninger som et af midlerne til at nå det mål.

Også hos Socialdemokratiet på Christiansborg tænker partiformand Mette Frederiksen i den retning. Mandag præsenterede hun en ny udlændingepolitik med overskriften "Retfærdig og realistisk", og den rummer også ord om nedrivninger:

- Der skal foretages flere strategiske nedrivninger af boligblokke i udsatte boligområder. Socialdemokratiet er klar til at foretage langsigtede og gennemgribende ændringer i de udsatte boligområder. Det skal sikre en bedre integration i den omgivende by.

Nissen flytter med

Hos de to boligforeninger i Vollsmose - Civica og Fyns Almennyttige Boligselskab - erklærer man sig villig til at gå ind i "en konstruktiv dialog med Odense Byråd om nedrivning som et virkemiddel til at skabe udvikling i området". Men:

- Fakta er, at vi ikke har tomme boliger i området, alle vores boliger er udlejet, og der er lange ventelister. Folk er generelt glade for at bo i området og har boet der i generationer. Vi skal huske på, at det er folks hjem, vi taler om - ikke døde, faldefærdige bygninger, lyder det i en fælles meddelelse fra boligforeningerne.

- Og for at nissen ikke bare flytter med, skal man ofre opmærksomhed på de sociale, integrationsmæssige og kulturelle udfordringer, der i så fald rykker over til andre bydele i Odense. Her kan vi ikke få øje på konkrete løsningsforlag i Venstres udkast, konstaterer de.

Jonglerer med folks hjem: Politisk flertal er klar til at rive boligblokke ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce