Jesper Nielsen om strid i Glentevejs Antennelaug: - Det er mig, der bliver truet

Jesper Nielsen kritiserer Glentevejens Antennelaug og er blevet truet med eksklusion. Foto: Nils Svalebøg

Jesper Nielsen om strid i Glentevejs Antennelaug: - Det er mig, der bliver truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medlem af Glentevejs Antennelaug Jesper Nielsen agter ikke at ændre adfærd. - Det er én mand mod alle dem, siger han.

Jesper Nielsen har ikke tænkt sig holde mund med sin kritik af forhold, han finder kritisable i Glentevejs Antennelaug.

Det fastslår han, da avisen spørger til den strid med antennelaugets bestyrelse, han står midt i, hvor antennelaugets bestyrelse vil have ham smidt ud af foreningen, hvis ikke han afstår fra at ytre sig i fremtiden.

- Nej, det har jeg sådan set ikke, for det er jo en trussel. De bruger præcis de midler (trusler, red.), som de anklager mig for at have brugt, siger han.

Bestyrelsen vil have repræsentantskabet til at pålægge Jesper Nielsen ikke at måtte ytre sig eller deltage i medlemsdemokratiet, og hvis han ikke overholder det, vil bestyrelsen have ham ekskluderet fra foreningen.

Problemet er bare, at det ifølge en af landets ledende eksperter i foreningsret, professor Ole Hasselbalch fra Aarhus Universitet, er ulovligt at forskelsbehandle et medlem af en forening på den måde ved at kræve, at han ikke må ytre sig. Det er i strid med ligebehandlingsprincippet, og derfor er forslaget fra bestyrelsen ulovligt.

Men foreningen må derimod gerne ekskludere Jesper Nielsen, siger Ole Hasselbalch, hvis det kan bevises, at hans adfærd har været berettiget til at begrunde en eksklusion, og det mener bestyrelsen er tilfældet. Blandt andet fordi, bestyrelsen er af den opfattelse, at Jesper Nielsen har optrådt truende.

Det afviser Jesper Nielsen dog skulle være tilfældet.

- Jeg har ikke truet nogen. Det er da mig, der bliver truer. De (bestyrelsen, red.) gør alt det, de anklager mig for, siger han.

Går i tænkeboks

Ender det med en eksklusion på det møde i Glentevejs Antennelaug, der er planlagt til 27. september, så er næste træk op til Jesper Nielsen.

Han kan vælge at acceptere afgørelsen og finde sig en anden leverandør af internet og tv-ydelser - eller alternativt indbringe sagen for domstolene med påstand om, at eksklusionen er uberettiget. Så vil Glentevejs Antennelaug skulle bevise, at det var velbegrundet at ekskludere ham.

Men det vil betyde, at Jesper Nielsen skal ud og hyre en advokat, og hvordan, han vil forholde sig i den situation, kan han ikke umiddelbart svare på.

- Det er jeg selvfølgelig nødt til først at overveje nærmere, siger han og mener i øvrigt, at bestyrelsens reaktion er helt overdrevet.

- Det er én mand mod alle dem. Jeg ved, der er flere, der mener som jeg, men folk tør jo ikke sige noget, når det er sådan her, det bliver kørt. Jeg har svært ved at se, hvad jeg skulle have gjort, det er så forfærdeligt. Ud over at jeg påpeger nogle forhold, jeg og andre finder kritisable.

Jesper Nielsen om strid i Glentevejs Antennelaug: - Det er mig, der bliver truet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce