Venstres borgmesterkandidat efterlyser, at hendes politiske modstandere selv kommer med løsningsforslag på kriminaliteten i Vollsmose, nu hvor de har afvist hendes.

Der er ikke politisk opbakning til at tvangsadoptere dybt kriminelle familiers børn.

Det erkender Venstres borgmesterkandidat i Odense, Jane Jegind.

- Jeg er nødt til at erkende, at mine politiske kolleger i de andre partier totalt har afvist tanken. Nu må de så komme med nogle bedre ideer. Det er ikke nok at sige "duer ikke," og mere af det, vi allerede gør, nytter ikke, siger hun.

Jane Jegind fremsatte forslaget om, at kommunen skal bortadoptere dybt kriminelle familiers børn med tvang i TV2/Fyn i sidste uge.

Det var en reaktion på en undersøgelse, som viste at 40 pct. af de mest kriminelle indbyggere i Vollsmose har relation til to store familienetværk. De netværk bør børn forskånes for at vokse op i, mener Jane Jegind.

Men forslaget blev mødt med hård kritik fra samtlige andre partier i byrådet i Odense. Christiansborg-politikere fra regeringspartierne skød det også ned, og Børnerådet bakkede heller ikke op. Jane Jegind fik dog forsigtig opbakning fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som erklærede sig villig til at diskutere forslaget.

Jane Jegind har nu opgivet at arbejde videre med forslaget.

- Men jeg mener det stadig. Og jeg har da fået startet en debat om, hvordan vi får redskaber til at give børn fra disse dybt kriminaliserede netværk en fremtid, der ligger bare nogenlunde indenfor en normal samfundsnorm, siger hun.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
3
Lars Løkke: Bortadoption bør diskuteres

Lars Løkke: Bortadoption bør diskuteres