Torsdag blev Odenses by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) valgt som næstformand for Danmarks Biblioteksforening.

Det skete i forbindelse med Bibliotekspolitisk Topmøde, der fandt sted i Herning Kongrescenter.

- Bibliotekerne er institutioner, vi alle intuitivt har tillid til, et sted vi kan blive klogere, få mere indsigt og opsøge fællesskab. Det vil jeg gerne være med til at udvikle og holde fokus på, lød hendes svar, da avisen efterfølgende spurgte til, hvorfor hun har ønsket at få posten.

Jegind har som by- og kulturrådmand det øverste politiske ansvar for bibliotekerne i Odense, og hun mener, bibliotekerne spiller en væsentlig rolle i samfundet.

- At understøtte og rodfæste demokratiet ser jeg som en af bibliotekernes hovedopgaver - ikke mindst i tider med fake news og alternative nyhedskilder. Læselysten blandt børn og unge er faldende - det skal vi have vendt, en opgave som også bibliotekerne har en væsentlig rolle i, lyder det fra rådmanden.

Med posten som næstformand følger ifølge Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside et fast månedligt honorar på 5.172 kroner.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.