Jane Jegind fik hvad hun kom efter

Rådmand Jane Jegind havde meget at glæde sig over, da budgetforliget var i hus, selv om der også er mange uafklarede spørgsmål - for eksempel om fremtiden for Fyens Motor Sports bane, Højbjergbanen.
Foto: Carsten Bundgaard

Jane Jegind fik hvad hun kom efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets budgetforlig kom på mange måder børnene og rådmand Jane Jegind til gode

ODENSE: På trods af flere dages modvind var det en veltilfreds børn- og ungerådmand, der i år forlod Odense Rådhus efter budgetforliget.

Forligspartiernes underskrifter sikrede nemlig blandt andet 200 millioner kroner til en langsigtet renoveringsplan på byens skoler samt nybyggerier af børnehaver og vuggestuer for yderligere 200 millioner frem til 2012.

- Ud fra de rammer, der var til rådighed, er jeg rigtig godt tilfreds. Det betyder meget for mig, at byrådet er enige om at sætte pengene af, siger Jane Jegind (V), der er rådmand på området.

Også børnehuset Lindegården, der i flere år har boet under kummerlige vilkår i Højby, fik i sidste øjeblik tilført 17 millioner kroner til en ny børnehave.

- Jeg synes, vi har fået ryddet op i mange uindfriede løfter, fortæller Jane Jegind

Sammen med motocrossfolket må hun dog endnu en gang vente på en afklaring omkring en eventuel genåbning af Højbjergbanen.

Byrådets øvrige partier vil nemlig afvente yderligere undersøgelser, før der tages endelig stilling.

Ser ikke lysere ud

- Jeg må indrømme, at det ser ikke lysere ud. Og jeg er klar over, at det her ikke er en let sag. Men det skal ikke forhindre mig i at sige, at jeg stadig synes, at vi skylder motorsporten en løsning, siger hun.

Men selv om børn- og ungeområdet fik en stor bid af årets budgetlagkage, har budgettet intet svar på, hvordan et underskud på anbringelser på 45 millioner kroner skal dækkes.

Og det er langtfra det eneste sted, der skal hentes penge. Da børn- og ungeudvalget i juni sendte budgetforslag ind til borgmesterforvaltningen, lød et forslag at udlicitere rengøringen på byens skoler.

Men efter en hed debat i byrådet og på byens skoler blev den idé taget af bordet.

- Jeg kan godt se, at det her med forandringer og nye måder at tænke på stadigvæk er tabubelagt. Og jeg er da ked af, at debatten har været præget af så meget mudderkastning. Jeg vil gerne være med til at se på, om der er andre løsningsforslag, lyder det fra Jane Jegind.

I budgetforliget tilslutter partierne sig dog, at det store underskud på anbringelser er et fælles ansvar såvel som det 43 millioner store underskud der tegner sig på den kollektive trafik de næste to år.

Fælles ansvar

"Forligspartierne er enige om, at de nævnte områder med ubalancer er en udfordring, der skal løses i fællesskab, " hedder det i forligsteksten.

Hvor pengene skal komme fra, ligger dog ikke fast.

- Jeg vedkender mig, at selvfølgelig skal børn- og ungeforvaltningen også bidrage. Men vi skal have en afklaring inden udgangen af året. Men jeg er rigtig glad for, at vi er blevet enige om, at det er en fælles udfordring.

Jane Jegind fik hvad hun kom efter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce