Venstres borgmesterkandidat i Odense, Jane Jegind, melder sig klar uanset navnet på Socialdemokraternes spidskandidat. Hun advarer samtidig imod allerede at lade valgkampen begynde.

Det ændrer ikke noget stort og afgørende, at hun ved kommunalvalget næste år ikke som hidtil skal op mod Socialdemokraternes Anker Boye.

Det siger Venstres borgmesterkandidat i Odense, Jane Jegind, efter Anker Boyes besked torsdag aften om, at han ikke genopstiller i 2017.

- Vores politik bliver ikke defineret af, hvem der er Socialdemokraternes spidskandidat. Jeg var klar i går, og jeg er klar i dag, understreger Jane Jegind.

- Jeg respekterer fuldt ud Anker Boyes beslutning, og nu er det så op til Socialdemokraterne at finde ud af, hvem der skal overtage, siger hun, der ikke vil tage stilling til, om hendes egne borgmesterchancer er styrket eller svækket med Anker Boyes kommende farvel.

- Det er vælgerne, der bestemmer, og jeg er mest optaget af at føre den politik, vi i Venstre mener er bedst for byen.

Og så minder Jegind om, at der stadig er længe til valget, og at der fortsat er vigtige beslutninger at træffe inden valgdagen i november 2017.

- Jeg vil insistere på, at der er en dagligdag og nogle mennesker i den her by, der har brug for, at vi bliver i arbejdstøjet. Der skal ikke allerede gå valgkamp i den, påpeger hun.

- Vil du savne Anker Boye?

- Der er ingen tvivl om, at han er en dybt engageret og dedikeret politiker. Men politikere kommer og går, konstaterer Jane Jegind.

- Det er ikke personer, men politik det handler om.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
Rahbæk Juel officielt foreslået som topkandidat

Rahbæk Juel officielt foreslået som topkandidat

Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

Rahbæk har forberedt sig siden sidste valg

- Dejligt med opbakning fra første kreds