Jan Boye skulle slet ikke inviteres


Jan Boye skulle slet ikke inviteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KONGELIGT BESØG: Amtsborgmesteren tilsyneladende forsøgt holdt helt væk fra Frederiks og Marys besøg
ODENSE: Når kronprins Frederik og kronprinsesse Mary onsdag i næste uge besøger Odense, vil de næppe lægge mærke til noget usædvanligt.

Men det kan alligevel ikke skjules, at optakten til parrets besøg har været usædvanlig.

Ikke så meget på grund af de gæster, der ER inviteret.

Men mere på grund af en enkelt gæst, som ikke var inviteret i første omgang, nemlig amtsborgmester Jan Boye.

De 29 medlemmer af Odense Byråd fik for mange uger siden at vide, at de skulle sætte dagen den 28. juli af til det kongelige besøg.

Amtsborgmester Jan Boye blev først i sidste uge inviteret.

Ifølge Stiftstidendes oplysninger var det fra begyndelsen slet ikke meningen, at han skulle deltage i nogen del af det royale besøg - i øvrigt helt i strid med etiketten og alle tidligere kongelige besøg.

Årsagen kan der kun gisnes om. Ingen ønsker at lægge navn til nogen teori.

Stiftamtmand greb ind

Det står dog fast, at stiftamtmand Ninna Würtzen måtte gribe ind for at få Jan Boye inviteret til en del af det omfattende arrangement på onsdag.

Dog ikke til receptionen om aftenen på kongeskibet Dannebrog, hvor der kan være 90 gæster. Her er alle 29 byrådsmedlemmer med ledsager inviteret. Plus en række erhvervsfolk.

Gæstelisten er blevet til med udgangspunkt i ønsker fra Odense Kommune. Her kunne amtsborgmesteren altså været kommet med, hvis byen havde ønsket det.

Det er normal praksis, at det sker. Det er helt uhørt, at amtsborgmesteren ikke er med til arrangementer på Dannebrog.

Besøg i Odense By

Borgmester Anker Boye henholder sig til, at der er tale om et besøg i Odense By, derfor er det byens repræsentanter, der er inviteret, ikke amtets.

Det er dog alligevel normal praksis, at amtets borgmester er med, selv om der er tale om bybesøg andre steder på Fyn og i den øvrige del af Danmark.

Og i øvrigt kan det i høj grad diskuteres, om det er et besøg i Odense eller i Fyns Amt.

Hoffet har i hvert fald ifølge Stiftstidendes oplysninger netop lagt vægt på, at der var tale om et besøg i landsdelen Fyn.

Ikke med på afbud

- Jeg har fået et par beskeder fra Jan Boye på min telefonsvarer om, at han ikke mente, han var nok med i arrangementet. Det har vi rådet bod på, så han nu er med til det meste af det, der foregår, siger Anker Boye og fremhæver, at Odense har stor erfaring i royale besøg.

- Kan han nå at komme med på Dannebrog, hvis der indløber afbud?

- Hvis amtsborgmesteren skal med, skal han ikke med på et afbud. Fra hoffets side er der udtrykt ønske om, at der også kom en række erhvervsfolk med, og vi har en venteliste med en del, der ikke blev plads til i første omgang. Den tager vi af i takt med, der måtte indløbe afbud, siger Anker Boye.

Han afviser enhver spekulation om, at han har forsøgt at holde amtsborgmester Jan Boye væk fra kronprinsparrets besøg i Odense.

- Kronprinsparret besøger Odense By, og det har vi taget udgangspunkt i. Vi har fra byens side bestræbt os på at få besøget gennemført så godt som muligt, og alle andre spekulationer må stå for folks egen regning, siger Anker Boye.

Jan Boye skulle slet ikke inviteres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce