Jan Boye: Vi har fået lidt flere penge

Jan Boye.
Foto: birgitte carol heiberg

Jan Boye: Vi har fået lidt flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En milliard ekstra til kommunerne næste år får udgifter og indtægter til at balancere, vurderer Odenses borgmester.

Odenses borgmester, Jan Boye (K), er ikke oppe og juble over aftalen om kommunernes økonomi i 2009 - men den er til at leve med, mener han.

- Jeg synes, det er en acceptabel aftale, der er indgået mellem KL og regeringen under de økonomiske betingelser, som regeringen har sat. Vurderet lige nu betyder det for Odense, at vi kan fortsætte den aktivitet og de mange udviklingsplaner, vi har. Vi skal ikke ud i nogen former for besparelser, og det glæder jeg mig selvfølgelig over.

Havde du frygtet besparelser?

- Hvis vi ikke havde fået den sidste milliard på plads i nat, kunne vi let være havnet i en situation, hvor udgifter og indtægter ikke var i balance. Men det vurderes nu, med de nøgletal som foreligger, at det er i balance. Alle kommuner havde jo frygtet, at hvis ikke vi havde fået den milliard, der manglede, så skulle alle kommuner ud og spare.

Er du skuffet over, at aftalen ikke giver flere penge til ældre, unge og bygninger?

- Vi har fået lidt flere penge til at løse nogle særlige opgaver, ikke mindst udgifterne til flere ældre, men også til stigende sociale udgifter. Så samlet set er det en acceptabel løsning; vi kan videreføre aktiviteten, men vi kan ikke med regeringens penge stå for flere store udbygninger. Heldigvis har vi nogle energi-penge og nogle andre penge i Odense, der gør, at vi kan fortsætte investeringerne og byens udvikling, siger Jan Boye.

Jan Boye: Vi har fået lidt flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce