Jam Days millimeter fra afgrunden

Bokanté var ét af hovednavnene ved dette års Jam Days-festival, som meget muligt kan blive den sidste. Foto: Vibeke Volder

Jam Days millimeter fra afgrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den odenseanske festival havde ansøgt Odense Musikudvalg om 400.000 kroner i støtte til næste års festival, men modtager kun 100.000 kroner. Det er reelt et dødsstød for den seks år gamle festival.

Jam Days har netop fået at vide, at festivalen får beskåret støtten fra Odense Musikudvalg markant.

- I stedet for at få 400.000 kroner, som vi havde søgt om, modtager vi 100.000 kroner i 2019. Det betyder reelt en konkurs og lukning af Jam Days, da vi umuligt kan få en professionel festival til at fungere med så lavt et tilskud, siger bestyrelsesmedlem Eva Egebjerg Pasgaard, som udtaler sig på bestyrelsens vegne, da formand Peter Sejersen er bortrejst.

Hun fortæller, at Jam Days indtil i år har haft en treårig aftale med kommunen, hvilket har givet bestyrelsen ro til at planlægge og ikke mindst booke musik i god tid.

- Den aftale udløb i år, og Odense Musikudvalgs konklusion var, at Jam Days hvert år skal søge udvalget om støtte. Den model presser vores planlægning, da vi har brug for at kunne planlægge lang tid i forvejen, siger Eva Egebjerg Pasgaard.

Hat Fitz og Cara Robinson var ét af de nichebands, som fik en femstjernet anmeldelse til årets Jam Day. Foto: Vibeke Volder
Hat Fitz og Cara Robinson var ét af de nichebands, som fik en femstjernet anmeldelse til årets Jam Day. Foto: Vibeke Volder

Markedsføring haltede

Den samlede bestyrelse har konkluderet, at Jam Days i år var kunstnerisk i top, selv om besøgstallet haltede gevaldigt.

- Det ironiske i den sammenhæng er, at mange har ment, at vi haltede i forhold til markedsføringen af Jam Days. Odense Musikudvalg mener, at vi netop skal skære ned på marketingsomkostninger for at få råd til musikken, siger Eva Egebjerg Pasgaard.

Til et krisemøde tidligere på ugen talte bestyrelsen om, at Jam Days slet ikke hører hjemme i musikudvalgets pulje.

- Odense Musikudvalgs pulje må være hårdt ramt, når de skal allokere et tilskud på 300.000 kroner til én festival. Derfor håber vi, at der er nogle af byens politikere, som vil være med til at bevare Jam Days, siger Eva Egebjerg Pasgaard.

Hun fortæller, at Jam Days' ambitioner er større end dem, den nuværende økonomi kan indfri.

- Naturligvis skal en by som Odense - især med den udvikling der sker i disse år - have en stærk og kunstnerisk interessant nichefestival, der trækker gæster fra hele landet. Allerhelst placeret i byens centrum og hjerte, siger Eva Egebjerg Pasgaard.

En bøn til politikerne

Hun lægger ikke skjul på, at årets billetsalg var en regulær katastrofe. Derfor er festivalen pinedød nødt til at booke et eller to topnavne, som hver kan trække 1500-2000 gæster.

- Med 100.000 kroner i tilskud er det umuligt at booke den slags navne. Vi kan ikke bruge alle pengene på ét navn, når der skal være musik over tre dage. Vi satser stadig på at præsentere en masse nichemusik, og det paradoksale er netop, at Odense Musikudvalg gerne støtter nichemusik, når den foregår på mere alternative steder, siger Eva Egebjerg Pasgaard.

Bestyrelsens bøn er, at politikerne vil tage Jam Days med på dette års budgetforhandlinger, og at festivalen efterfølgende kan komme tilbage til en treårig aftale.

- Vi er i fuld gang med at skaffe ekstern medfinansiering og har netop udarbejdet en ny forretningsplan. Men uden de 200.000 kroner fra Odense Musikudvalg eller et tilskud fra kommunen dør Jam Days, siger Eva Egebjerg Pasgaard.

Avisen har onsdag forgæves forsøgt at få en kommentar fra formanden og næstformanden i Odense Musikudvalg.

Jam Days millimeter fra afgrunden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce