Den unge britiske indierocker Jake Bugg er blandt de første fire navne på Jam Days-plakaten 2018.

Det er ikke kun Tinderbox, der offentliggør navne for tiden. Odenses blues-, soul og jazzfestival Jam Days har også åbnet op for posen. August-festivalen præsenterer fredag fire navne, hvor det ene er et hovednavn.

Det er 23-årige Jake Bugg, der for fem år siden brød gennem den internationale musiklydmur alene med sin guitar og sit selvbetitlede debutalbum.

Han er aktuel med sit fjerde album "Hearts That Strain", som anmelderne var begejstrede for. The Times skrev blandt andet: "Jake lyder bedre end nogensinde", mens The Guardian kaldte ham en reinkarnation af Glenn Campbell.

Albummet er indspillet i Nashville sammen med den Grammy-vindende producer Dan Auerbach fra The Black Keys. På albummet vender Jake Bugg tilbage til troubadurlivet, hvor sangene er skåret ind til benet og trækker tråde til The Beatles, Bob Dylan, Jimi Hendrix og Gallagher-brødrene i Oasis.

De tre andre navne på årets Jam Days-plakat er det amerikanske blues- og soulband Southern Avenue, Snarky Puppy-medlemmet Michael Leagues multikulturelle, vestafrikansk-inspirerede band Bokanté samt norske Ellen Andrea, der spiller jazzet popmusik.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.