Jævnes med jorden: Tidligere Falck-station er snart fortid

På Rugårdsvej i Odense er der gang i nedrivningen af Nordisk Fjer og den gamle Falckstation. Foto: Svalebøg.

Jævnes med jorden: Tidligere Falck-station er snart fortid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byudviklingen er for alvor rykket til Rugårdsvej, hvor to større nedrivninger skal bane vej for 260 nye lejligheder.

Ønsker man for gamle minders skyld et sidste glimt af den rødstensbygning på hjørnet af Rugårdsvej og Fjordsgade, der i mange år husede ambulancetjenesten i Odense, skal man til at skynde sig.

For det skrider hastigt frem med at få jævnet den tidligere Falck-station med jorden. En stor del af bygningsmassen på området, der er blevet omkranset af et stort byggehegn, er allerede omdannet til murbrokker.

Pensionkassen PKA har købt grunden og skyder 250 millioner kroner i opførelsen af 140 nye lejligheder, fordi PKA tror på, boligerne vil blive efterspurgte. I april, da byggeplanerne blev offentliggjort, lød det fra PKA's ejendomschef Nikolaj Stampe:

- Etableringen af det nye supersygehus og letbanen, der kommer til at forbinde byen på en ny og effektiv måde, vil være med til at tiltrække mange nye borgere. Det er selvfølgelig med til at gøre det attraktivt at bygge kvalitetsboliger i Odense, hvor vi samtidig kan få et godt afkast til vores medlemmers pensioner.

På Rugårdsvej i Odense er der gang i nedrivningen af  Nordisk Fjer og den gamle Falckstation. Foto: Svalebøg.
På Rugårdsvej i Odense er der gang i nedrivningen af Nordisk Fjer og den gamle Falckstation. Foto: Svalebøg.

Fabrikshal og skorsten bevares

Lidt længere ude ad Rugårdsvej, ved nummer 115, er en anden nedrivning i fuld gang.

Det er området med de gamle fabriksbygninger, som har ligget øde hen, siden Nordisk Tekstil trak stikket i 2006, der nu skal pustes nyt liv i. Nogle bygninger rives ned for at gøre plads til nybyggeri og andre af de gamle bygninger ombygges, så der opstår et nyt boligområde med 120 boliger - lejligheder og rækkehuse. Et projekt til omkring 210 millioner kroner.

Tekstilfabrikken blev opført i 1949, og ejerne er fra politisk side blevet mødt med en række krav, der skal bevare en del af særkendet. Blandt andet skal en høj fabriksskorsten på området bevares, og det samme gælder gamle elevatortårne og den store fabrikshal, hvor det er planen, at et Rema 1000-supermarked skal fylde den ene del.

Det er brødrene Henrik og Martin Bonde Jacobsen fra Hillerød, der ejer området gennem selskabet NT Leasing.

Henrik Bonde Jacobsen oplyser, at der i øjeblikket er dialog i gang med flere interesserede investorer.

- Men jeg kan ikke melde navne ud, siger han og tilføjer, at der "nok går et par måneder", inden der er mere nyt.

De 120 lejligheder og rækkehuse på mellem 70-125 kvadratmeter skal efter planen lejes ud til at starte med, oplyser han.

Tidligere har det været fremme, at boligerne i bedste fald vil være klar til indflytning engang i 2018. Det vil Henrik Bonde Jacobsen dog ikke love.

- Det er for tidligt at sige noget om, og det afhænger blandt andet også af den dialog med investorer, vi fører lige i øjeblikket, siger han.

Jævnes med jorden: Tidligere Falck-station er snart fortid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce