Jack White bliver hovednavn på Tinderbox


Jack White bliver hovednavn på Tinderbox

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

White Stripes- og The Raconteurs-virtuosen giver sin første danske koncert i fire år på Tinderbox.

Sidste uge bød på nye navne til Magicbox, de store scener samt den nye teltscene på Tinderbox. Men der er stadig plads i januar-kalenderen til endnu et hovednavn.

Den plads bliver fyldt af en guitarist, der både har revolutioneret garagerocken og skabt et basriff, der er så klassisk, at det kan høres hver uge på fodboldstadioner, sportsarenaer og alle andre steder, hvor der er samlet tusindvis af mennesker.

Fem stjerner: White var hvidglødende

- Jack White er hovednavn på en lang række af de største europæiske festivaler, og vi er meget stolte over, at Jack White også har sagt ja til at være hovednavn i Odense i år, siger festivalchef Brian Nielsen.

Der har gennem de første tre Tinderbox-år været stor efterspørgsel efter rock til programmet. Med tilføjelsen af Jack White mener festivalchefen, at selv de værste kritikere må besinde sig.

- Vi opfylder i den grad ønsket om mere rockmusik. Jack White er en fantastisk guitarist med et imponerende katalog af hårdtslående klassikere, der helt sikkert kommer til at blæse folk bagover i Tusindårsskoven, siger Brian Nielsen.

Nyt album til marts

Jack White indledte karrieren i den banebrydende duo The White Stripes, der eksploderede ind i rockfolkets bevidsthed i 2001 med "Fell in Love with a Girl", der er en kort og præcis kraftudladning på det ellers meget alsidige album "White Blood Cells".

Jack og partneren Meg White nåede at udgive seks albummer som The White Stripes, inden de i 2011 opløste bandet. På det tidspunkt havde Jack White allerede udsendt plader med grupperne The Raconteurs og The Dead Weather samt produceret plader for en lang række andre musikere inklusive country-legenderne Loretta Lynn og Wanda Jackson.

Siden har størstedelen af den produktive musikers opmærksomhed været rettet mod en solokarriere, der blev lanceret med det fremragende album "Blunderbuss". Senere udkom "Lazaretto", og til marts udsender Jack White albummet "Boarding House Reach", så der er nyt materiale med til Odense til juni.

Jack White gæstede sidst Danmark i 2014, hvor han var stand-in for en sygdomsramt Drake på Roskilde Festival. Det var en koncert, som fik fem stjerner i denne avis og en lang række andre medier.

Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense 28.-30. juni. Billetter kan købes via www.tinderbox.dk.

Jack White bliver hovednavn på Tinderbox

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce