Ja til betaling af regning for socialt udsatte i Odense

CFU?s leder, Lars Bo Kjær (tv), sammen med beskæftigelses- og socialrådmand Steen Møller (K). Foto: Robert Wengler
Foto: Robert Wengler

Ja til betaling af regning for socialt udsatte i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Center for Familie og Unge bruger 13,5 millioner kroner flere om året end budgetteret

Odense: For hver dag, der går, skærpes kampen om at få fat i penge på det budget i Odense, der i næste uge skal til førstebehandling i byrådet.

I den sammenhæng er det en bet, at Odense Byråd onsdag måtte sig ja til, hvordan en ekstraregning på 13,5 millioner kroner i Center for Familie og Unge (CFU) skal finansieres.

Ifølge rådmand Steen Møller (K) er den afdeling i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen født med for få penge, hvilket belaster arbejdet med 80 familier med store sociale problemer, inklusive kriminalitet.

Intet peger på, at det arbejde med et snuptag bliver mindre udgiftskrævende, og hele tiden truer risikoen for voldsomt dyre anbringelser af enkeltpersoner - med udgifter på helt op til tre millioner kroner pr. år.

For 2015 er pengene via et økonomisk kludetæppe fundet. Som udgangspunkt skal Steen Møllers forvaltning finde pengene inden for eget budget. En evaluering af arbejdet skal vise, om det kan lade sig gøre.

Lille håb

Hvis CFU er i stand til at få flere i arbejde og som et minimum holde de mest belastede ude af kriminalitet, er der et fromt håb om, at pengene kan slå til.

- Efter hollandsk model arbejder vi med familien som et hele, og med arbejdsro til CFU håber vi, at vi inden for et år har den evaluering, der skal vise, om den hollandske succes kan overføres til Odense.

Dansk Folkepartis Pernille Bendixen foreslog at nedlægge CFU og flytte pengene og indsatsen over til Børn- og Ungeudvalget.

- Når noget ikke virker, skal vi gøre noget, argumenterede hun.

Hendes ord faldt dog på stenet grund hos de øvrige partier - for eksempel udtrykt således af Line Mørk (SF):

- Der er tale om voldsomt udsatte familier, og nye processer tager tid at indarbejde.

Ja til betaling af regning for socialt udsatte i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce