Betjente fulgte israelere til og fra byretten og flyet i Kastrup i forbindelse med skudsag fra Rosengårdcentret.
De frygtede for deres liv, de fire israelere der i dag var indkaldt som vidner i skudsagen fra Rosengårdcentret, og politiet tog ingen chancer med de to, der mødte op.

De to isralere blev tidligt torsdag morgen hentet af fynske betjente i København og kørt direkte til byretten i Odense.

Her sad de så ansigt til ansigt med den 28-årige palæstinenser, der den 31. december 2008 skød den ene af dem og sårede en anden af deres kolleger.

- De skyder, de skyder. Jeg tror, jeg dør.

Da begge mænd var blevet afhørt, blev de kørt direkte tilbage til København for at blive sat på det første fly tilbage mod Israel.

I retten forklarede den ene af dem, hvordan han blev skudt i læggen og var sikker på, at gerningsmanden ville dræbe ham.

Da han ringede til sin chef, råbte han:

- De skyder, de skyder. Jeg tror, jeg dør.

Chefen for hårstanden blev også afhørt, og han kunne fortælle, hvordan israelerne i måneder op til skudepisoden var blevet chikaneret af palæstiensere bosat i Odense.

I retten blev en forklaring af den anden sårede ssraeler læst op. Han afgav en såkaldt indenretlig forklaring i byretten den 12. januar 2009, hvor også den 28-årige gerningsmand og hans daværende forsvarer var til stede.

Under afhøringen af de to israelere torsdag formiddag var adgangen til domhuset spærret af politiet, og kun to familiemedlemmer til palæstinenseren fik lov at lytte med i retten.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
10 års fængsel for femdobbelt drabsforsøg

10 års fængsel for femdobbelt drabsforsøg

Pistolmand får dom i dag

Pistolmand får dom i dag

Pistolmand kendt skyldig - igen

Pistolmand kendt skyldig - igen