Investorerne er positive over for det store Vollsmoseprojekt

flere af de gamle boligblokke i Vollsmose skal rives ned og vige for mere moderne løsninger. Der bor i omegnen af 11.000 mennesker i Vollsmoe. Foto: Michael Bager.

Investorerne er positive over for det store Vollsmoseprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), har været tidligt ude hos de store investeringsselskaber og fortælle om de 1600 nye boliger, der skal opføres i Vollsmose. Og investorerne kan se muligheder.

Minder om Aarhus

Tirsdag den 4. september præsenterede et enigt byråd en ny udviklingsplan for Vollsmose. En stor del af planen går ud på, at flere af de gamle boligblokke skal rives ned og erstattes af mere moderne boliger.

Mere præcist skal mindst 1000 eksisterende boliger enten rives ned eller laves om, og 1600 nye skal opføres. Det er et omfattende projekt, som ikke kan lykkes uden private investorer. Og hvis man spørger investeringsselskaberne, så er det et projekt, de er positivt stemte overfor:

- Jeg har haft talt lidt med Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, til folkemødet på Bornholm, og der aftalte vi et møde om boligudviklingen i Vollsmose, fortæller administrerende direktør i pensionsselskabet PKA, Peter Damgaard Jensen.

PKA investerede 350 millioner kroner i opførelsen af 188 boliger i Gellerupparken i Aarhus. I 2010 vedtog byrådet i Aarhus en byudviklingsplan for Gellerupparken, og den plan har mange af de samme hovedtræk som den nye Vollsmoseplan.

- Jeg kender ikke detaljerne i den nye Vollsmoseplan, men når vi kigger efter gode investeringer, så kigger vi efter, om der er udsigt til markante forandringer i den bydel, som boligerne skal ligge i, siger Peter Damgaard Jensen.

Og det er netop, hvad planen er omkring Vollsmose, som politikerne håber på at forvandle fra en ghetto til en attraktiv odenseansk bydel.

Peter Damgaard Jensen fortæller yderligere om PKA's mulige rolle i projektet:

- Det er stadig alt for tidligt at sige, om vi kommer til at investere i Vollsmose, men vi er positivt stemt, og jeg ser frem til det kommende møde med Peter Rahbæk Juel.

Odenseansk investor

Også hos Barfoed Group i Odense er koncerndirektør Frederik Barfoed positiv. Han siger:

- Jeg har haft talt lidt med borgmester Peter Rahbæk Juel om projektet, og jeg er overbevist om, at det er den rette måde at udvikle på Vollsmose. Det er den rigtige løsning at få private investorer ind over, så man kan få skabt et varieret mønster i området.

Han afviser dog ligesom PKA, at der er indgået nogle konkrete aftaler endnu.

- Vi har haft nogle indledende drøftelser med Odense Kommune om projektet, men mere er der ikke endnu. Der er ikke noget materiale klar, men jeg vil glæde mig til at se mere på det, for jeg synes tankerne er spændende, og jeg afviser slet ikke, at det er noget, vi kommer til at have med at gøre.

AP afventer

Avisen har også kontaktet pensionsselskabet AP Pension. Her fortæller investeringsdirektør, Peter Olsson:

- Vi er ikke afvisende, men vi kender til gengæld heller ikke nok til projektet til at beslutte noget endnu. Hvis vi finder, at det er et attraktivt projekt, er det bestemt noget, vi vil se nærmere på.

Vollsmoseplanen blev officielt præsenteret tirsdag aften i Egeparken, der er nabo til Bøgeparken, hvor størstedelen af det nye byggeri skal finde sted.

Investorerne er positive over for det store Vollsmoseprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce