Højhuset på Fisketorvet skal udstyres med store lysreklamer, hvis det står til den nye ejer, Capital Investment. Både embedsfolk og rådmand anbefaler at sige ja.

Et lysende nyt indslag kan være på vej i det odenseanske gadebillede.
Selskabet Capital Investment, som for nyligt købte Fisketorvet 4 - også kendt som højhuset - har i samarbejde med reklamevirksomheden Track One ansøgt Odense Kommune om tilladelse til at opsætte store lysreklamer på ejendommen.

Dels et fire meter bredt reklamebånd hele vejen rundt om toppen af bygningen, og dels en flere etager høj lodret skærm, der vender i retning mod Vestergade og rådhuset på Flakhaven.

By- og Kulturudvalget skal behandle ansøgningen på et møde tirsdag, og embedsfolkenes anbefaling til politikerne er at sige ja.

"Det er By– og Kulturforvaltningens opfattelse, at de pågældende diodeskærmes placering og udtryk kan tillades med respekt for ejendommen og omgivelserne," lyder oplægget.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er også positiv:

- Det er vigtigt engang imellem at være en lille smule modige. Vi skal turde gøre noget, vi ikke har gjort før, siger hun og tilføjer:

- Det kan være med til at løfte os. Det betyder ikke, at vi skal plastre hele midtbyen til i lysreklamer, men jeg synes, det her er noget, som kan være med til at markere, at Odense er på vej ind i en ny tid.

Lyset slukkes klokken 23

Lysreklamerne skal vise reklamer i tidsrummet fra klokken syv om morgenen til klokken 23.00.

Sagen har været forbi Fyns Politi, som ikke har nogen bemærkninger i forhold til påvirkning af trafiksikkerheden.

En tilladelse vil være med til at give Odense by et moderne udtryk som en dansk storby, mener By- og Kulturforvaltningen, og samme holdning har Capital Investment, der i en introduktionsfilm, som selskabet har lagt op på Youtube, skriver:

"New York kommer til Odense på Fyns højeste bygning".

Den odenseanske arkitekt Jarl Abrahamsen, der er næstformand i Byforeningen for Odense og dermed følger aktivt med i byens udvikling, siger, at han "principielt ikke har noget imod lysreklamer".

Han understreger, at sagen ikke har været vendt i byforeningen, og at han derfor udtaler sig for egen regning.

- Det kan være både godt og skidt, men inden jeg kan sige noget mere håndfast, vil jeg gerne se den konkrete udformning, siger han.

Ligner et flertal

Det ligner et flertal for at sige ja til lysreklamer på Fisketorvets højhus.
For Socialdemokraterne forventer ligesom Venstre at sige ja, oplyser partiets medlem af By- og Kulturudvalget, Anders W. Berthelsen. Og dermed er der opbakning fra byrådets to store partier.

- Det lyder som noget, vi godt kan gå ind for. Vi har før haft en lysavis i Odense på det nedrevne industripalæ, og det kunne være spændende igen at få sådan et storbysignal lige midt i byen, siger Anders W. Berthelsen.

Hvis By- og Kulturudvalget på mødet tirsdag godkender, at der opsættes lysreklamer ved Fisketorvet, vil tilladelsen gælde for de næste 10 år. Herefter skal ejeren af bygningen søge igen.

Det vil blot tage 10 dage at installere de store skærme på den høje bygning, oplyser By- og Kulturforvaltningen.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
6
Redaktør: Tillad lysreklamer på højhus

Redaktør: Tillad lysreklamer på højhus

5
SF'er i åben tvivl om ja eller nej til lysreklamer

SF'er i åben tvivl om ja eller nej til lysreklamer

6
Konservative om lysreklamer: Virker voldsomt

Konservative om lysreklamer: Virker voldsomt