Keld Hansen er irriteret over, at han skal betale 1300 kroner for at parkere på en invalideplads ved Bazar Fyn. - Min p-skive stod forkert, men jeg må jo gerne holde der.

Invalidepensionist Keld Hansen fra det sydøstlige Odense er godt og grundigt træt af firmaet Parkeringsgruppen, som passer p-pladserne ved Bazar Fyn på Thriges Plads.

Han har fået en p-afgift, fordi hans elektroniske p-skive ikke var indstillet til dansk normaltid. På den p-plads koster den brøde normalt 650 kroner, men fordi han holdt på en handicapparkeringsplads, blev bøden fordoblet til 1300 kroner.

Var kun væk en time

Keld Hansen fortæller:

- Jeg kom der en tirsdag formiddag og handlede cirka en time. Der er tre timers parkering med p-skive, så jeg var noget forundret, da jeg kom tilbage og så en p-afgift under vinduesviskeren.

- Det ærgrede mig selvfølgelig, at jeg skulle have en bøde, og ærgrelsen, ja vreden, blev ikke mindre, da jeg fandt ud af, at taksten var det dobbelte af det normale.

- P-vagten var stadig på pladsen. Jeg fik fat i ham og forklarede mig, men han var ubøjelig. Du parkerer uden gyldig p-skive på en handicapplads. Det koster 1300 kroner. Punktum, lød svaret.

Ifølge Keld Hansen talte han pænt og ordentligt til p-vagten, og det gjorde han også, da han flere gange talte for sin sag hos Parkeringsgruppen, der hører hjemme i Aarhus. Her var der heller ikke hjælp at hente.

Keld Hansen:

- Jeg mener, der må være forskel på, om en almindelig bilist "hugger" en invalideplads, eller jeg - desværre - ikke havde styr på min p-skive. Naturligvis skal jeg betale en afgift på de 650 kroner, men med et gyldigt invalideskilt i forruden er det godt nok voldsomt at blive straffet dobbelt hårdt.

- Og 1300 kroner er meget af en måneds invalidepension, lyder det fra Keld Hansen.

Sådan er reglerne

Hos Parkeringsgruppens ledelse er der ikke hjælp at hente. Direktør Jørgen Pedersen slår fast:

- Han har ikke sat sin p-skive rigtigt. Dermed overtræder han bestemmelserne for parkering, og på den plads er taksten 1300 kroner.

Det er netop to år siden, der blev lavet en tilføjelse til loven, så taksten for at parkere på handicappladser er fordoblet.

Keld Hansen har besluttet, at han betaler de 650 kroner.

- De resterende 650 kroner vil jeg kæmpe for. Hvis Parkeringsgruppen ikke vil acceptere det, må de jo trække mig i retten. Som jeg læser loven, skal jeg kun betale de 650 kroner, siger han.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
5
Invalid fik p-afgift: Nu trækker selskabet halvdelen tilbage

Invalid fik p-afgift: Nu trækker selskabet halvdelen tilbage

14
Dobbelte p-afgifter er helt normalt ved Bazar Fyn

Dobbelte p-afgifter er helt normalt ved Bazar Fyn

5
Invalid fik p-afgift: Nu trækker selskabet halvdelen tilbage

Invalid fik p-afgift: Nu trækker selskabet halvdelen tilbage