Intet politi langs jernbanespor

Over 350 meter hegn er sat op af Flemming Duelund og ni hjælpere for at forhindre publikum i at krydse jernbanesporene på vej til Tusindårsskoven, når der er koncert i morgen og på lørdag.

Intet politi langs jernbanespor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Hvis publikum vælger at krydse jernbanesporene for at komme til koncert, er det ikke alene med deres liv som indsats. Det er også ulovligt.

Derfor skal det mere end 350 meter lange hegn forhindre folk i at krydse den mest trafikerede jernbanelinje på Fyn. Finder folk alligevel et hul i hegnet, er det ikke arrangørernes ansvar, hvis det går galt.

Det fastslår beredskabschef i Fyns Politi, politiinspektør Bjarne Sørensen.

- Det er vores vurdering, at arrangørerne ikke kan drages til ansvar for den pågældende jernbanestrækning, fastslår Bjarne Sørensen:

- Den enkelte borger, der færdes i samfundet, må tage ansvar for egne handlinger. Derfor har publikum selv et ansvar for, hvordan de kommer til og fra området.

Borgerne må høre efter

Sidste år var der flere, som parkerede ved kollegiet i Bolbro, i kolonihaverne og på Roesskovsvej, og som krydsede sporene for at komme til Tusindårsskoven.

Derfor har arrangørerne i år fået pålagt at opsætte hegnet midlertidigt, men der bliver ikke tale om, at politiet også vil postere betjente langs jernbanen og forhindre folk i at krydse den.

- Det gør vi ikke. Som udgangspunkt er det op til borgerne at respektere retningslinjer og lovgivning. Tager vi alligevel nogle i at gøre det, vil vi selvfølgelig skride ind som ved enhver anden overtrædelse, siger han.

Uanset om der er et arrangement som fredag og lørdag eller ej, er det forbudt at krydse sporene.

Ifølge Bjarne Sørensen har der været forhandlinger med Banedanmark om et permanent hegn på strækningen.

Men Banedanmarks holdning er, at den aktuelle strækning ikke er farligere end andre tilsvarende strækninger, og derfor bliver der ikke opsat permanent hegn.

- Vi vil selvfølgelig bede borgerne respektere, at man ikke løber på tværs af jernbanesporene, siger Bjarne Sørensen.

Den kommende weekend bliver for politiet en af årets travleste, for ud over koncerter i Tusindårsskoven er der også en lang række andre arrangementer over hele Fyn.

Derfor er der indkaldt ekstra mandskab til politiets beredskab.

Intet politi langs jernbanespor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce