Interview: De spejler sig i spejlet og ser George Clooney med hustlerstil

Bossy Bo, Nikolaj Peyk og Jazzy H. Hustler-stilen er indtakt. Arkivfoto: Inge Lynggaard Hansen

Interview: De spejler sig i spejlet og ser George Clooney med hustlerstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er over 20 år siden, at Østkyst Hustlers solgte tusindvis af album og gjorde en helt almindelig, venlig mand på 29 år med permanent McDonalds-hattehår og et begrænset sexliv til folkeeje. I dag lever Bossy Bo, Jazzy H og Nikolaj Peyk med panikalderen og på den knivskarpe grænse, der følger med den alder. Hustlerstilen har fået grå hår, men er stadig intakt - måske mere end nogensinde.

Hey Tøsepige

Det sådan med blomster og bier, eller drenge og pi'er

Alt bliver federe med erfaringen, du ved, hvad man si'er

En vin bliver aldrig bedre, end de år, der er gået,

Og det tager ti-tusind timer at blive mester til noget.

Østkyst Hustlers slår det fast med samme: De har aldrig været bedre.

Efter et år tid væk fra landevejen, har Jazzy H, Bossy Bo, Nikolaj Peyk og deres fire-mand store band pakket kufferten med spillelyst, gamle klassikere og en smule ny musik fra et kommende album.

- Vi har ikke været så meget ude og spille det sidste års tid, fordi vi har arbejdet med den nye musik. Så vi trænger virkelig til at komme ud og spille, og vi glæder os helt vildt, fortæller Nikolaj Peyk, gruppens vokalløse frontfigur.

De første linjer i denne historie, er de samme, der åbner a-siden af trioens nyeste single "Hey Tøsepige". En sang, der umiddelbart handler om George Clooney-effekten, som mænd - hvert fald selv føler, de - rammes af, når de når en bestemt alder.

- Den handler om, at man godt kan føle sig sexet, selv om man er blevet halvgammel. Man oplever en eller anden form for seksuel styrke i den alder, man har. Så når du hører den sang alene, så er det lidt en stolthed over at have noget af det der George Clooney-halløj, som rent faktisk findes, fortæller Nikolaj Peyk.

I den forstand er hustler-stilen intakt hos de tre herrer. Den skudsikre attitude går forrest, når de besøger landets byer på den igangværende turné. Men noget er alligevel ændret.

Undskyld skat

Hvis jeg nu dropper alt værdighed,

Skær den ned

hvor lang tid vil det ta' mig

at få den kegle i det spejl til ik' at grine af mig

Hustlers, der overlever, har selvindsigt. De tre fra østkysten ved godt, at de er nået en alder, hvor der er en hårfin balance mellem at være verdensmand og kæmpeklovn. Og lytter du til første-singlens a-side, så gør dig selv den tjeneste at lytte til b-siden "Undskyld skat" også.

- Hvis man hører den sang, som grundlæggende handler om noget utroskab og noget ubehageligt, så er det det, man tager den for. Men når man hører dem sammen, som den a-side og en b-side, så giver det en historie omkring noget panikalder. Så det er det der med én historie, to historier samlet giver det en tredje historie, siger Nikolaj Peyk.

Og det er i den tredje, samlede historie, at man finder ind til kernen i det, Østkyst Hustlers gerne vil fortælle på første-singlen.

- På en eller anden måde vil vi gerne fortælle om, at det er sgu ikke så nemt at blive voksen og nå den alder, vi har nået. Man skal passe på. Man har så fabelagtigt mange muligheder, når man når op i den her alder. Man har den mulighed, at man er tilfreds og har styr på sine ting og kan gøre en masse ting. Men der også utrolig mange mennesker, som bliver utrolig kede af det, og bliver bitre, fordi de føler, at alt det fede lå bag ved dem, og hvis man begynder at definere sig selv efter, hvad man var engang, så er man sgu på vej et forkert sted hen. Så det er en fascinerende alder, fordi man har så mange muligheder, men man har virkelig også mange muligheder for at falde i de forkerte huller, siger Nikolaj Peyk.

Det fulde album forventes at være færdig og klar til udgivelse i løbet af en måneds tid. Det overordnede tema for pladen lægger sig ifølge Nikolaj Peyk ret godt op ad førstesinglen, og det samme gør præmissen for at lytte pladen. Den høres bedst som ét samlet værk, da det er sådan, den er lavet.

- Nu begynder folk at kunne sætte sig ind i, hvordan det er at lytte til et album igen, fordi der er så mange, der er begyndt at høre vinyl, hvor pladen udgår en helhed. Op gennem nullerne har musik været sådan lidt noget underligt noget - noget "pick and choose" - jeg kan godt lide det nummer og det nummer. Men vi arbejder ud fra, at albummet er en helhed, og at der er en rød tråd igennem det, siger Nikolaj Peyk.

Hustlerstil

De sku' ha' hørt mig på et beat

For det er her det sker det er sådan det er

Det er her at H'et holder flowet

Kold som noget kan være

For jeg ligger lisså sikkert lisså hårdt og kontant

At man kan høre Jazzy køre selv hvis beatet forsvandt

Så kan de fryse mig ud hvis de tror, at det rammer

Men at ligge på et beat det kan ingen tage fra mig

Det er min hustlerstil

Den røde tråd er tykkere end de fleste, på Østkyst Hustlers debutalbum fra 1995 "Verdens Længste Rap". Et konceptalbum med én lang fortælling om de to hustlers Jazzy H og Bossy Bo. Den blev året efter fulgt op af pladen "Fuld af Løgn", der ikke blot matchede succesen, men på flere parametre faktisk overgik forgængeren. De to plader solgte mere end en kvart million eksemplarer, og det var svært at være ung i midt-90'erne uden at kunne en eller flere tekster fra "Husterstil", "Han får for lidt" eller "Bla bla bla", så det er ikke så bemærkelsesværdigt, at den generation dukker op til koncerterne i dag. Mere overraskende er det, at deres børn gør det samme.

- Det, der kan undre os, det er, hvor mange nye mennesker, der kommer til, som ikke var med dengang med "Verdens Længste Rap" og "Fuld af Løgn". Når vi spiller koncerter, har vi jo børn på 14, der står og synger med. Vi ser jo mindst lige så meget på publikum, som det ser på os, vi oplever lige så meget publikum og byen, som den oplever os, så da vi lige pludselig kunne stå og så de der børn blandt publikum, var vi rimeligt rystede - altså hvad fanden foregår der... altså de er jo ikke født dengang. Men det er jo fedt! Det er da meget cool. Jeg kan ikke forklare, hvorfor de er der, men det må være fordi, musikken kan noget. Og det er faktisk en væsentlig del af, at vi overhovedet er gået i studiet igen - vi kan jo se, at vores musik har en berettigelse, siger Nikolaj Peyk.

Og skulle man være i tvivl om, hvad det er for en forfatning, de tre hustlers dukker op i, så slår Peyk det fast.

Al den snak om panikalder og om at opføre sig ordentligt. Er det Østkyst Gentlemen, der kommer på Posten?

- Haha... det er Østkyst... haha... jeg ved det sgu ikke. Vi kommer for at holde en fest, så kan du næsten kalde det, hvad du vil. Vi er jo Østkyst Hustlers, og det er dem, publikum får.

Interview: De spejler sig i spejlet og ser George Clooney med hustlerstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce