Selv om Thorvald Ellegaard Arena er uisoleret, blev Cykling Odense lovet, at rytterne kunne køre i 14-16 grader. Men virkeligheden er markant koldere.

Cykelryttere, atleter, trænere og forældre har problemer med at holde varmen i Thorvald Ellegaard Arena Odense her i vintermånederne.

Temperaturen er til tider så tæt på frysepunktet, at det øger risikoen for skader betragteligt. Og temperaturen er markant lavere, end det Cykling Odense var blevet stillet i udsigt, fortæller formand for Cykling Odense, Claus Rasmussen.

- Vi politikere vidste godt, at den uisolerede hal ville være koldere om vinteren - til gengæld skulle strålekanonerne sørge for varme i baneområdet.

- Vi var blevet lovet 14 til 16 grader i arenaen på et møde, som vi deltog i, siger han.

Når der er plusgrader udenfor, har sportsudøverne det rigtig godt i arenaen. Men når termometeret viser frostgrader, har man store problemer med at få hævet temperaturen i det uisolerede rum.

Ifølge SF's medlem af By- og Kulturudvalget, Brian Dybro, fyldte temperaturspørgsmålet ikke noget særligt, da politikerne vedtog at opføre den nye arena.

Det var aldrig på tale at bygge en "rigtig" hal, for den ville være massivt dyrere end den nuværende løsning til 73 millioner kroner.

- Vi politikere vidste godt, at den uisolerede hal ville være koldere om vinteren - til gengæld skulle strålekanonerne sørge for varme i baneområdet, siger Brian Dybro, som nu vil have sagen op i udvalget til orientering og diskussion.

Rådmand Jane Jegind (V) forklarer, at kommunen er i dialog med Cykling Odense.

- Driftsleder Søren Damgaard er inde i en konstruktiv dialog med cykelfolket, og jeg har fuld tillid til, at de nok skal finde en løsning. Jeg ved, at der har været nogle udfordringer for eksempel med varmelamperne, og derfor handler det her meget om faglighed, siger Jane Jegind.

- Det er en træningshal, og konstruktionen er, som den er. Derfor må man se på, hvad man kan gøre under de forhold, som arenaen er bygget under.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
18
Cykelarena fryser for 645.000 kroner

Cykelarena fryser for 645.000 kroner

Banecykling: Odense skal være kraftcenter for talentudvikling

Banecykling: Odense skal være kraftcenter for talentudvikling

Præmier til fire smukke byggerier i Odense

Præmier til fire smukke byggerier i Odense