Ingen strejke i Bullerup Børnehave

Der er liv i Bullerup Børnehave, selv om der er pædagogstrejke. Pædagogerne her er nemlig ikke længere ansat under overenskomst med Odense Kommune. Her fra højre pædagog Mette Jensen og Anne Rasmussen (leder).

Ingen strejke i Bullerup Børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Privat børnehave på vej i Bullerup. Derfor møder både børn og pædagoger op under strejken

BULLERUP: - Hvad pokker, skal I ikke strejke?

Sådan lyder spørgsmålet konstant fra undrende forbipasserende, der for tiden ser legende børn og arbejdende pædagoger i Bullerup Børnehave. For Odenses pædagoger er jo med i den landsdækkende strejke.

Men siden Odense Kommune i februar stoppede samarbejdet med Bullerup Børnehave, er pædagogerne ikke længere ansat i det offentlige. Og dermed er de heller ikke omfattet af strejken. Akkurat som Odenses øvrige fire private børnehaver heller ikke er det.
Cecilie og Ronja nyder, at de kan lege sammen trods pædagogstrejken, der for tiden lammer børnehaver overalt i Odense.
Cecilie og Ronja nyder, at de kan lege sammen trods pædagogstrejken, der for tiden lammer børnehaver overalt i Odense.
Foto: John Fredy

Intet samarbejde

- Vi bliver ringet op og har folk, der går forbi børnehaven og siger, hvad pokker, skal I ikke strejke. Men eftersom vi ikke er ansat i Odense Kommune, skal vi ikke strejke, så det holder vi os til, fortæller Anne Rasmussen, der er en af de tre tilbageværende pædagoger og siden marts har været leder af Bullerup Børnehave.

Siden kommunen opsagde samarbejdet med den selvejende børnehave og oprettede et nyt tilbud i det tidligere Fjordager Fritidscenter har Bullerup Børnehave søgt om at blive godkendt som privat børnehave.
Foto: John Fredy

20 børn tilbage

Lige nu møder fem deltids-ansatte hver dag for at passe de cirka 20 børn, der er tilbage.

- Hverdagen former sig, som den plejer bare i et mindre hektisk tempo og lidt mindre støj. Vi har en tredjedel af børnene tilbage. Så vi hygger os og gør alt det, vi kan for at børnene skal have det rart, og vi har stor opbakning fra vores forældre, siger Anne Rasmussen, der dog ikke lægger skjul på, at det har været et hårdt forår.

- Der har været både op- og nedture, men også en blanding af håb og kampgejst. For når man har forældre, som vil arbejde så hårdt for, at det her skal få lov at eksistere, så smitter det jo også af på os. Og det vi gerne vil, det er at være her og passe børn. Så vi er ved godt mod. Vi håber, og håber, siger hun.

Kassekredit

Da de ansatte ikke har fået løn fra Odense Kommune siden februar, har de ifølge Jacob Kjær Hansen, der er næstformand i den nye bestyrelse for Bullerup Børnehave, fået løn fra en kassekredit.

- Så der løber en stor udgift på. Der er rigtig me-get, der afhænger af kommunens svar på ansøgningen, der har ligget ved Odense Kommune i fjorten dage. Når man kan lukke i løbet af en dag, kan man vel groft sagt også åbne på en dag, siger Jacob Kjær Hansen.

Ifølge ansøgningen vil den nye Bullerup Private Børnehave bestå af 46 børnehavepladser og 12 vuggestuepladser.

Ingen strejke i Bullerup Børnehave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce