Ingen er for fin til at hente bolden

Nye tider Det er for tiden sodavand, der drikkes i omklædningsrummet, da holdets ølleverandør midlertidigt er løbet tør.
Foto: Carsten Bundgaard

Ingen er for fin til at hente bolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Campus er den mindste af Odenses studenterfodboldklubber, og her er ingen stjernenykker

»Hej, jeg hedder Martin. Godt at se dig. Normalt kommer der sgu ellers ikke nogen og kigger. Det skulle da lige være de piger, der nogle gange spiller frisbee her.«

De imødekommende ord kommer ud af munden på Martin Nielsen fra fodboldklubben FC Campus. Han giver hånd og kigger ud over fodboldbanen ved Rosengårdskolen i det sydøstlige Odense.

Her løber hans holdkammerater rundt og skiftes til at skyde på mål, mens målmanden Lasse flyver rundt til højre og venstre.

»Væk med den! Det er sgu da også en lortebold,« råber Esben som undskyldning for at have hamret bolden fem meter fordi målet.

FC Campus er en lille klub, der som navnet antyder blev startet af en gruppe universitetsstuderende i 90'erne. Og selv om det ikke er et krav at være universitetsstuderende for at være med, er det også mest studerende fra Syddansk Universitet, der har deres gang i klubben i dag.
Den ellers udmærkede målmand Lasse Aagesen bliver snydt af et lumsk skud.
Den ellers udmærkede målmand Lasse Aagesen bliver snydt af et lumsk skud.
Foto: Carsten Bundgaard

Alle tager del i træning

Det er tirsdag aften, og jeg er taget til træning med andetholdet i FC Campus. Eller det vil sige, det er dem, jeg oprindeligt er kommet for at se. For i dag er der både spillere fra første-, andet- og 'ølholdet' - klubbens Serie 4-hold .

Men netop det, at alle træner med alle, beskriver måske meget godt FC Campus. For selv om der tydeligt er niveauforskel på spillerne, er der ingen, der er for fin til at løbe ind i hækken og hente bolden, selv om en anden har sparket den væk.

»Forskellen på FC Campus og andre klubber er, at der ikke er styring ovenfra. Formanden spiller ofte selv på et af holdene, og desuden har vi nok Danmarks billigste medlemskontingent,« fortæller Lasse Aagesen, der læser biokemi på SDU.
Elegant René Bro møver sig gennem en mur af to modspillere.
Elegant René Bro møver sig gennem en mur af to modspillere.
Foto: Carsten Bundgaard

Armbøjninger til taberne

Dagens træning afsluttes med, at spillerne deler sig op i to små hold og spiller en lille kamp.

Det tabende hold skal straffes i form af 15 hårde armbøjninger.

»Kom nu lidt, Nesta. Du kunne da godt ofre dig lidt, lyder det sarkastisk fra en medspiller,« da manden med det italienske kaldenavn har ladet et halvsvagt skud gå ind.

Taberholdet ærgrer sig voldsomt, men tager straffen med et forpustet smil, inden turen går tilbage til omklædningsrummet.

Mens jeg cykler hjemad i Odenses aftenmørke, bliver jeg indhentet af Thomas Skov - én af de spillere, jeg netop har set på banerne.

Han fortæller, at klubben er præget af megen udskiftning på holdene. Men at det ikke altid behøver at være et problem:

»Selvfølgelig er det lidt besværligt, at så mange nye skal integreres på holdene, men på den anden side giver det også en god dynamik og kamp om pladserne.«

Og mens han træder til og udfordrer modvinden, ser han bestemt ud til at have håb for FC Campus' fremtid.

Ingen er for fin til at hente bolden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce