Ingen bål, men masser af taler: Se listen over sankthansaften i Odense

Sankthansbålet på Engen i Fruens Bøge plejer at trække i tusindvis af mennesker: I år må de nøjes med en pejsevideo på storskærm. Afbrændingsforbuddet har dog stort set ikke fået nogen til at aflyse arrangementerne lørdag aften. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Ingen bål, men masser af taler: Se listen over sankthansaften i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glem alt om at se bål i Odense sankthansaften. Til gengæld er der stadig båltaler og fællessang.

Odense er stadig så knastør, at man ikke må bygge selv et lille bål. Så derfor bliver sankthansaften 2018 historisk, hvis man ellers har for vane at se sankthansbål i kommunen. Afbrændingsforbuddet har skabt en del panderynker hos mange arrangører, men bortset fra et enkelt arrangement i Allerup Gamle Have, så er der ingen der har aflyst på grund af forbuddet.

Hos Aasum Sogns Beboerforening havde man ellers samlet ved sammen til et ordentligt bål. Men det bliver ikke futtet af.

- Men vi samles stadig og spiser. Vi har længe kørt med en plan a og en plan b, og nu bliver det så b, forklarer Claus Bøge Huulvej, næstformand i beboerforeningen.

Hos Tornbjerg Kirke bliver der mulighed for at se en smule levende ild. Men det bliver i givet fald i form af et mindre bålfad ved kirkens forplads.

- Vi gennemfører arrangementet som planlagt, men det bliver uden et traditionelt sankthansbål, forklarer menighedsrådsformand Alex Pedersen. Ved Tornbjerg er det den tidligere biskop i Odense, Kresten Drejergaard, der holder båltalen.

Og hos Ansgars Kirke har man også en taler på plads i skikkelse af klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt. Her bliver arrangementet gennemført som planlagt - med en enkelt undtagelse.

- Vi plejer kun at have et ganske lille bål på vores bålplads bag kirken. Men det har vi ikke i år. Vi har snakket om måske at have nogle kulørte lamper tændt, når der skal holdes tale, forklarer menighedsrådsformand, Vivian Haenschke.

Det store sankthansbål på Engen ved Fruens Bøge er i år afløst af en storskærm med en pejsevideo. Der er stadig underholdning og taler.

Ingen bål, men masser af taler: Se listen over sankthansaften i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce