I dag er Elmelund Skov ikke ret meget andet end en mark med vandhuller, men ikke desto mindre er der søndag den 25. maj indvielse af det 360 hektar store område, som med tiden bliver til Odenses største skov.

Skoven, som ligger ude på den anden side af Bolbro mellem Middelfartvej og motorvejen, skal skabe et bynært og rekreativt naturområde til glæde for borgerne.

Selve indvielsen, som er døbt "Elmelundsdagen" begynder klokken 10 med et fem kilometers motionsløb, som man stadig kan nå at melde sig til.

Klokken 11 er der officiel indvielse af skoven, hvor blandt andet Kulturrådmand Jane Jegind og skovrider Søren K. Strandgård fra Naturstyrelsen vil komme og sige et par ord. Der vil blive plantet et par træer, og også en vandpost åbnes. Når disse ting er på plads, er der fælles gåtur til skovstanden med stop undervejs, og Brian Palsgaard, som er Nordisk Mester i skovhugning, vil vise, hvad han kan med en økse.

Aktiviteter hele dagen

Indvielsen består ikke kun af formelle ting med taler og klipning af røde bånd. For stort set hele området bliver indviet med forskellige aktiviteter, der sker i tidsrummet 10 til 16.

Der er mulighed for en tur i hestevogn, man kan opleve, hvordan det er at være fugl i "Svalespillet", der er gåtur med Hjerteforeningen, når de åbner en hjertesti, og man kan opleve, hvordan professionelle plantemaskiner fungerer.

Læs hele programmet via www.odense.dk/elmelundskov.

  • Af: