Indvandrer-drenge hænges ud for røverier


Indvandrer-drenge hænges ud for røverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: En 20-årig kvinde fra Hjallese blev den 22. februar frarøvet sin taske med værdier for 21.000 kroner.

Gerningsmanden var en andengenerationsindvandrer med sort hår og mørkt tøj.

Eller rettere:Sådan forklarede den 20-årige kvinde til Odense Politi.

Efterforskningen afslørede, at røveriet aldrig havde fundet sted, og nu kan kvinden se frem til en retssag, hvor hun bliver tiltalt for falsk anmeldelse og forsikringsbedrageri.

- Vi skal ikke være blege for at erkende, at unge med anden etnisk baggrund står bag mange af røverierne på åben gade. Men det er også meget let at gå til politiet og sige, at man er blevet frarøvet sine penge af en 2. g'er (andengenerationsindvandrer, red.), siger lederen af specialafdelingen for indvandrerkriminalitet Jack Liedecke, Odense Politi.

Svært at bevise

Han fortæller, at politiet jævnligt modtager en anmeldelse for gaderøveri, som man har på fornemmelsen er falsk.

- Men det fører sjældent til en sigtelse for falsk anmeldelse, fordi det er meget svært at bevise, at anklagen er falsk, siger Jack Liedecke.

Men det er lykkedes i sagen om den 20-årige kvinde fra Hjallese, hvor politiet gik så vidt som at ransage hendes hjem for at finde frem til de effekter, som hun hævdede var blevet røvet fra hende.

Kvinden er en type, som normalt ikke har problemer med at holde sig inden for lovens rammer, og hun virkede ifølge politiet troværdig, da hun anmeldte røveriet.

Dog studsede man over, at hun fortalte, at der ikke havde været et eneste vidne til røveriet, som angiveligt fandt sted på Odense Banegård Center klokken 20.30 en søndag.

Undervejs i efterforskningen opstod mistanken om falsk anmeldelse.

Samtidigt viste det sig, at hendes mand et par måneder tidligere havde anmeldt, at han havde fået sin taske stjålet fra den skole, han gik på. Ligesom hendes taske indeholdt også hans en bærbar computer.

33.000 kr. i erstatning

Han havde fået udbetalt 12.000 kroner fra forsikringen, og kvinden havde fået 21.000 kroner for blandt andet computer og mobiltelefon.

I starten af juli fik politiet en ransagningskendelse fra retten, og tidligt torsdag morgen stillede politiet hos det unge par i Hjallese. Her fandt man alle de genstande som var blevet anmeldt.

De to unge blev anholdt, og de har tilstået de falske anmeldelser.

De har forklaret, at de havde fået sig en gæld, som de kunne få ud af verden ved hjælp af pengene fra forsikringen.

Indvandrer-drenge hænges ud for røverier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce