Odense Kommune har et skarpt øje på effekten af arbejdet med at skaffe ledige i arbejde

Grøn er bestået, rød er "ikke godt nok".

Det enkle farvesystem fortæller medarbejderne i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen om deres arbejde med at få ledige i arbejde eller i gang med en uddannelse har den forventede effekt.

Det er nødvendigt for at blive klogere på, hvad der virker, forklarer rådmand Steen Møller (K).

- I alt for mange år har der manglet dokumentation for effekten af det arbejde, der er lavet på beskæftigelsesområdet. For meget har handlet om proces og for lidt om resultater, siger han i en pressemeddelelse.

- Som politikere kan vi ikke agere, hvis vi sætter mål uden samtidig at kunne måle effekten af vores prioriteringer.

Resultatmål

Odense Kommune har fortsat en af de højeste ledighedsprocenter i Danmark, og det skal det nye system være med til at ændre på.

Resultatet af medarbejdernes arbejde kan aflæses i to sagsbehandlingssystemer, der dækker uddannelse og ledighed. Tallene offentliggøres hver mandag i kommenteret form til alle medarbejdere, og lever tallene op til målet, markeres de med grønt. Er tallene under forventning, er de røde.

Indførelsen af mandagstallene, som de kaldes, er en del af arbejdet med at skabe en effektkultur blandt medarbejderne, forklarer administrerende direktør René Junker:

- Vi skal til enhver tid vide, om det, vi gør, virker. Og de nye mandagstal kan brydes ned til afdelingsniveau, siger han.

Mandagstallene er et gennemsnit for de seneste fire ugers indsats - det er designet sådan for at udjævne større udsving.

De blev indført ved årsskiftet og har vist, at man er gode til at få folk i gang med en uddannelse, mens det er gået dårligere med at få ledige i arbejde.

I uge 5 blev tallene dog for første gang grønne for både uddannelse og job - 206 borgere kom i job og 58 begyndte på en uddannelse.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).