Indsamling langt fra mål

Arrangørerne har blandt andet stor tiltro til Unicef-armbåndet, som tennisspilleren Caroline Wozniacki fik foræret af borgmester Jan Boye, da hun forleden var i byen i anledning af et pressemøde om en stor tennisturnering, der til efteråret kommer til Arena Fyn.
Foto: Kim Rune

Indsamling langt fra mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense har fem måneder til at samle de sidste 2,2 mio. til Unicef ind. Intet problem, mener arrangører, der stoler på slutspurten

ODENSE: Der er langt igen.

Men selv om mønterne endnu rasler faretruende tomt i Odenses indsamlingsbøtte til Bolivia, er optimismen i behold hos arrangørerne bag Unicef By 2008.

- Det er hårdt arbejde. Ingen tvivl om det. Men vi er fulde af fortrøstning, siger Claus Koch, der er eventchef i Eventhouse.

Og det selv om et halvt års indsamling kun har givet 279.191 kroner og borgmesteren om bare fem måneder skal kunne overrække 2,5 millioner kroner til Unicef.

- Vi er helt klar på, at det ikke ser ud af meget endnu. Men det er efter planen, og vi nok skal nå målet. Der er igangsat en lang række konkrete projekter, som gør, at vi skal nok nå det mål på den afsatte tid. Det er først nu, resultaterne for alvor begynder at tikke ind, siger Claus Koch.
Grafik: Gert Ejton
Grafik: Gert Ejton

Overskud til hjælp

Hos Unicef Danmark i København følger man spændt med i indsamlingen.

- Det er da klart, at umiddelbart ser det ud som en udfordring. Men vi kan se, at der er gang i et væld af aktiviteter, og mange af de større ting kommer først i løbet af de næste måneder, og alt det afregnes først sidst på året. Så vi er sådan set ikke så bekymrede, lyder det fra Steen Andersen, der er generalsekretær i organisationen.

Blandt andet ventes alene salget af et særligt Unicef-armbånd at give cirka 1,4 millioner kroner. Armbåndet har foreløbig solgt for cirka 300.000-400.000 kroner, fortæller Anett Madsen fra projektgruppen bag.

- Vi er ambitiøse, og hvis du ikke går efter det umulige, når du ikke det mulige. Men vi kan jo ikke gøre det uden borgernes hjælp. Det kunne godt være min bekymring, at folk er blevet lidt mætte og efterhånden er ved at være trætte af de mange indsamlinger. Men jeg håber da, på trods af, at der hele tiden kommer ting ind ad brevsprækken, at man stadig har overskud til at hjælpe, siger hun.
Donationer - virksomheder
Unicef By Open Air, 80.000 kr.

Lions Club Odense Sct. Albani, 50.000 kr.

Håndværker- og industriforeningen, 25.000 kr.

Eventyrløbet, 20.000 kr.

Grand Ball Lotteri, 16.902 kr.

Fionia Bank, 15.000 kr.

Fionia Bank, 10.000 kr.

Lions Club Odense, 6000 kr.

Gallerie Rasmus, 5016 kr.

Gallerie Rasmus, 2667 kr.

Socialcentret, Odense Kommune, 2660 kr.

Restaurant Målet, 1400 kr.

Teater Momentum, indsamlingsdunke, 1325 kr.

HK, 1000 kr.

OKÆ Administrationens temadag, 851 kr.

Total: 237.821 kr.

Kilde: Unicef Danmark
Fakta
Private givere:

Anonym, 200 kr.

Anonym, 500 kr.

Hjemmeværnets koncert, 4068 kr.

GLAD Festival, OSS, 12.172 kr.

Rine Nielsen, 271 kr.

Oke Gerke, 500 kr.

Helle Vinsløv Hansen, 200 kr.

Anonym, 333 kr.

Beboerhuset Café Kagetanterne, 281 kr..

HCA Priskomité, 5000 kr.

Programsalg, Madame Butterfly, 495 kr.

Indsamling, Big Fat Snake-koncert, 3032 kr.

Bo Jessen, 100 kr.

Anonym, 50 kr.

Camilla Graae, 1000 kr.

Paarup Skole 5. c, 620 kr.

Heldagsskolen, Humlehaveskolen, 11.639 kr.

Torben Iversen, 410 kr.

Anonym, 300 kr.

Direktørsekretariatet, Odense Kommune, 200 kr.

Total: 41.371 kroner

Kilde: Eventhouse

Samme tur i Hillerød

Det er sjette gang siden 1998, at en by samler ind til Unicef for et velgørende formål. Sidste år samlede Hillerød 1,6 millioner kroner ind. Og her gik også et halvt år, før pengene for alvor strømmede ind.

- Der kom rigtig meget ind på de sidste par måneder, og det har vi fortrøstning til, at der også vil gøre med Odense, fortæller Steen Andersen.

- Det har aldrig været sådan, at når vi har været halvvejs igennem året, at vi også har været halvvejs igennem økonomisk. Den rykker sig virkelig meget i det sidste halvår, siger han.

2,5 millioner kroner er dog det højeste mål, der endnu er opstillet.

- Vi håber da meget og tror også, at Odense når målet. Men i øvrigt er det sådan, at alt hvad der kommer ind er netto lige i lommen. Så skulle man ikke nå 2,5 million kroner, så er der jo ikke noget at gøre ved det, siger han.

Du kan stadig nå at støtte indsamlingen gennem mange af de forestående arrangementer som Blomsterfestivalen i august, Høstfest og Harry Potter-arrangement på rådhuset i september.

Pengene går til et skoleprojekt i Bolivia, og kommer børnene til gode i løbet af foråret 2009.

Læs mere i Fyens Stiftstidende onsdag

Indsamling langt fra mål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce