Indsamling: Alle børn har ret til en fed fødselsdag

Birgitte Weinberger og Morten Givskud er som altid værter ved det store julegalla på Magasinet. Arkivfoto.

Indsamling: Alle børn har ret til en fed fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturmaskinens Julegalla og Ugeavisen Odense samler ind til Mødrehjælpens "Den rullende kagemand" og "Måltidet". Læs, hvordan du kan hjælpe, her.

Det burde være en selvfølgelighed, og det er det formentlig også for de fleste, at ethvert barn skal fejres på sin fødselsdag. Men sådan er det ikke. Det er nemlig ikke alle familier, der har råd.

Derfor er Ugeavisen Odense, Kulturmaskinen og en række af byens butikker gået sammen om at hjælpe dem, der sørger for, at alle børn kan få en fødselsdag: nemlig Mødrehjælpen.

Den lokale afdeling af Mødrehjælpen står bag ordningen "Den Rullende Kagemand", hvor familier, der af den ene eller anden grund ikke har overskud til at holde en børnefødselsdag, får hjælp til det. Men da det hele er baseret på frivillig arbejdskraft, er Mødrehjælpen afhængig af økonomiske håndsrækninger. Sådan en får de nu.

- Vi er rigtig mange, der har råd til at give lidt ekstra. Jeg bliver personligt utrolig rørt, når jeg tænker over det arbejde, "Den Rullende Kagemand" gør. Grundtanken i at alle børn skal have mulighed for at holde en fødselsdag for alle sine venner er så smuk, siger Birgitte Weinberger, vært ved det årlige Julegalla på Kulturmaskinen, der hvert år sender alt overskud til velgørenhed.

Traditionelt er det "blot" overskuddet fra billetsalget og penge indsamlet på selve galla-aftenen, der går til velgørenhed. I år kører indsamlingen hele december for at få samlet så mange penge ind som overhovedet muligt.

- Julegalla bliver ofte ret hurtigt udsolgt, og det er vi selvfølgelig meget glade for. Men det er også ærgerligt, hvis der er nogle derude, der gerne vil støtte vores indsamling. Derfor laver vi det en smule anderledes i år. Vi laver en indsamling online ved siden af, så vi kan få så mange penge ind som muligt, siger Birgitte Weinberger.

Udover "Den Rullende Kagemand" samles der også ind til "Måltidet", der er Mødrehjælpens tilbud til familier, der har lyst til at lave mad sammen med andre familier og frivillige.

Se, hvordan du kan støtte indsamlingen, i den tilhørende faktaboks.

Måltidet og Kagemanden
Den Rullende KagemandEt tilbud om at få hjælp til at holde en børnefødselsdag, hvis overskuddet mangler. Det kan være økonomisk, fysisk eller mentalt overskud, der ikke er der.

En frivillig sørger for at handle ind til førdseldagsboller og kage, og har man brug for praktisk hjælp, er det også muligt.

Udover fødselsdagen gives der også en gave til barnet.

Der skal ansøges om at få besøg af Den Rullende Kagemand. Det sker via Mødrehjælpens hjemmeside.

 

Måltidet

Frivillige og familier mødes om at lave sund og nærende mad. Måltidet er rettet mod familier med børn i alderen 5-14 år.

I Odense foregår det på Vestre Skole på søndage i ulige uger fra klokken 10-13

 

Både Måltidet og Den Rullende Kagemand er gratis. Læs mere på www.moedrehjaelpen.dk
Foxy Ladies, der også er med i Odeons juleshow, kan også opleves ved Kulturmaskinens Julegalla. Foto: Michael Nørgaard
Foxy Ladies, der også er med i Odeons juleshow, kan også opleves ved Kulturmaskinens Julegalla. Foto: Michael Nørgaard

Kulturmaskinens Julegalla
22. december på Magasinet, Farvergården 19Stort gallashow til fordel for velgørenhed. Oplev blandt andet:

Habengoods, Foxy Ladies, Harald Haugaard og Helene Blum og mange, mange flere.

Billetter her: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=94966c22ab

Indsamling: Alle børn har ret til en fed fødselsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce