Inner Whell, Sct. Georgs Gilderne og Malteser Ordenen donerer 200.000 kr. til benproteser i Østen

Odense: Hvordan kan brugte dåseringe være med til at give nyt liv og førlighed for en person i Thailand?

Svaret ligger hos de tre ordener Inner Wheel, Sct. Georgs Gilderne og Malteser Ordenen, som står bag "Projekt Dåseringe", der samler dåseringe ind fra Norge, Sverige og Danmark. Så mange, at de kan sælges for store penge.

På den måde har de tre ordener samlet godt 200.000 kroner ind til hospitalet "Prostheses Foundation" i Chiang Mai i Thailand. Her laver man primært kunstige ben til fattige i Thailand, men også Laos, Cambodia, Myanmar, Malaysia og Senegal er med i projektet.

Pengene er øremærkede til en lille mobil klinik, som kan udføre arbejdet med at lave kunstige ben, ude i en af de 77 regioner i Thailand.

Benproteserne er til personer, der har været udsat for landminer, slangebid, ulykker eller sygdom. Og med en protese bliver de hjulpet, så de igen kan forsørge deres familier ved at arbejde i rismarker eller palmeplantager.

Hospitalet laver dagligt benproteser til dem, der har mulighed for selv at komme dertil. Men man råder også over flere mobile klinikker, som fem gange om året tager af sted til mere uvejsomme bjergegne og hjælper mellem 100 og 150.

Hospitalet har også en større mobilklinik, hvor der kan laves cirka 400 ben på en uge, men den kommer ikke helt så langt omkring.

De tre ordener var i Thailand for at overrække pengene, som altså kommer fra dåseringe. Ringene samles ind og transporteres til Sakskøbing eller Lerbjerg nær Hadsten, hvor frivillige sorterer og putter i store sække.

Når der er så mange dåseringe, at de kan fylde en lastbil, sælges de, og alle pengene går til projektet dette projekt.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).