Natten til lørdag brød ukendte gerningsmænd ind i arkæologisk udgravning på Albanigade for at stjæle.

Tyvene fik ikke, hvad de kom efter, men ødelagde til gengæld kranierne på to børneskeletter i en arkæologisk udgravning i Albanigade i Odense.

Her er arkæologer fra Odense Bys Museer i øjeblikket i gang med en udgravning af Albani Kirkes gamle kirkegård, der inden længe må vige for byens kommende letbane.

Indbruddet blev opdaget lørdag formiddag, da arkæologerne skulle til at gøre klar til et åbent hus-arrangement, der i øvrigt trak over 1300 nysgerrige til.

- Der har været nogle båtnakker, der har forsøgt at tage kranierne og det er ikke lykkedes for dem. Selv for os som fagfolk kan det være svært at udgrave dem. Et kranium består af mange knogledele, og når de er så små som her, så er der stor risiko for at de smuldrer, siger museumsinspektør ved Odense Bys Museer Jakob Tuer Christensen.

De mange besøgende kunne ved selvsyn konstatere, at tyvene havde ødelagt begge kranier i forsøget på at stjæle dem.

Indbruddet kommer dog ikke bag på museumsinspektøren.

- Det er desværre noget, vi har set før, når vi har haft kirkegårdsudgravninger i Odense. Og det er ærgerligt, fordi dem der gør det som regel ender med at ødelægge det, de forsøger at stjæle, siger Jakob Tue Christensen.

Skeletterne i udgravningen er gravlagt mellem år 1100 og 1300.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune