En villaejer på Ådalsvej i Dyrup anmeldte lidt efter midnat natten til torsdag, at hans tre PH-lamper var blevet stjålet ved et indbrud.

Indbrudstyve lagde i løbet af onsdag vejen forbi Ådalsvej i Odense-forstaden Dyrup, hvor de begik indbrud i en villa. Med sig derfra fik de noget af en fangst.

Villaejeren kunne nemlig konstatere, at der over spisebordet manglede en Poul Henningsen Snowball-lampe samt yderligere to PH-pendeller af jubilæumsudgaven med bronzefarvet fatning.

Ud over lamperne manglede der intet i villaen, så et indbrud med sådan et udbytte er næppe impulsivt. Det forklarer vagtchef hos Fyns Politi Thomas Bentsen.

- De, der går efter designervarer, er typisk nogen, der har specialiseret sig, så det er nok ikke en pludselig indskydelse, det her indbrud, fortæller Thomas Bentsen.

Politiet: Det er bestillingsarbejde

PH-lamper er i høj kurs hos tyvene - sandsynligvis fordi der er kunder til dem. I weekenden lykkedes Fyns Politi at anholde en mand, som mistænkes for at stå bag et indbrud i en villa i Nyborg.

Politiet havde fra vidner fået et signalement af manden, som dukkede op ved villaen fredag kort efter klokken 13. Han kørte derfra i en kassevogn, som han ifølge politiet havde fyldt med stolene og lamperne.

I den forbindelse sagde vagtchef hos Fyns Politi Asbjørn Larsen, at de fleste af denne type indbrud var bestillingsarbejde.

Det lykkedes ikke at få fat i den tyv, som natten til søndag brød ind i et hus på Sejerskovvej i Odense. Selvom en alarm blev udløst ved indbruddet, nåede tyven at afmontere en PH-koglelampe i kobber og stikke af med den, inden vagt og politi nåede frem.

Flere indbrud i Odense

Der var travlt i indbrudsbranchen i løbet af natten til torsdag. Således blev der på Georgsgade i Odense stjålet en tegnebog, et pas, en iPad og en computer, mens der på Bjerggårds Allé i Seden blev begået indbrud i et rækkehus.

Her var der fjernet et vindue i en dør, og vagtchef Thomas Bentsen fortæller, at der torsdag morgen endnu ikke er overblik over, om der mangler noget i huset. Indbruddet i Seden blev anmeldt af en bekendt til beboeren i rækkehuset.

I Sanderum fik en ældre kvinde med adresse på Mågebakken en ubehagelig oplevelse. Hun havde også haft indbrud, og tyvene havde færdedes rundt i hele hendes hus. Til kvindens glæde var der dog ikke stjålet noget.

  • fyens.dk