Indbrud hos krimichef


Indbrud hos krimichef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VÆK: Per Lydiksen Laursen mistede arbejde fra 25 år sammen med sin bærbare computer
ODENSE: Byrådsmedlem og kriminalkommissær Per Lydiksen Laursen måtte i går eftermiddags vende hjem til et indbruds-ramt hus.

Natten inden han sammen med sin kone vendte hjem til hjemmet i Højby efter ferie, brød en tyv ind i huset og stjal Lydiksens bærbare computer.

Med computeren forsvandt dokumenter, billeder, mails og arbejde gennem 25 år.

- Lige nu kan jeg ikke overskue det. Jeg håber, at nogen vil levere computeren tilbage, når de indser, at den er ubrugelig for dem, sagde Per Lydiksen Laursen, da Stiftstidende besøgte ham sidst på eftermiddagen.

Kodet computer

Computeren tilhører Odense Kommune, og den er spærret, så den ikke kan åbnes uden en kode. Og det kræver mere end almindelige fingersnilde at bryde den kode - ifølge Lydiksen skulle den være stort set ubrydelig.

Dertil kommer, at det vil kunne spores, hvis nogen forsøger at koble op fra den.

På computeren var oplæg til en række foredrag, han holder, adskillige læserbreve, sagsfremstillinger og skrivelser fra hans politiske arbejde som medlem af byrådet for Venstre, alle dokumenterne fra hans mangeårige arbejde som formand for Samvirkende Idræts-Klubber i Odense, SIKO, og lang række opgaver og papirer i forbindelse med hans lederuddannelse inden for politiet.

Dertil kommer de mere private ting i form af en række digitale familiebilleder - blandt andet fra hans sølvbryllup og en omfattende slægtsforskning, der har ført hans familie tilbage til 1500-tallet.

- Computeren har umådelige stor værdi for mig, men vil være ubrugelig for andre, siger Per Lydiksen Laursen.

Han har tidligere forsøgt at få bevilget en brænder, så han kunne lave en sikkerhedskopi af computerens indhold, men det har kommunens administration afslået.

Der blev tilsyneladende ikke taget andet fra huset ved indbruddet.

Tyven har været velforberedt. Han er kommet ind ved at bore et hul i vinduesrammen og har derefter ved hjælp af særligt værktøj været i stand til at åbne vinduet indefra. Han stak af fra stedet på en cykel gennem haven.

Også et andet hus på samme vej blev udsat for indbrud natten til mandag.

Indbrud hos krimichef

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce