Dansk retursystem har i Hjallese i det sydlige Odense åbnet den 12. pantstation i Danmark

Hvis du er blandt de mange, der er træt af at stå og fedte med halvbeskidte flasker ved supermarkedernes mere eller mindre velfungerende flaskeautomater, er der godt nyt.

På Egegårdsvej i Hjallese er netop åbnet en såkaldt pantstation. Her kan du aflevere alle dine pantdåser og -flasker i en eller flere store gennemsigtige poser. Ugen efter - eller i hvert fald senest efter 10 bankdage - går pengene automatisk ind på dit dankort eller eventuelt det pantkort, som du har fået lavet til lejligheden.

Men hvordan kan man være sikker på at få sine penge, vil nogen måske tænke?

Butiksservicechef Jesper Jensen, Dansk Retursystem svarer:

- Vi er et nonprofit firma, hvis formål er at samle så mange flasker og dåser sammen som overhovedet muligt for på den måde at genbruge tingene og spare på råstoffer.

Billede af sækken

- På plasticposerne er en stregkode, som aflæses og dermed knyttes sammen med dankortet eller pantkortet. Kunderne får en kvittering for aflevering af posen, og der tages automatisk et billede af sækken, fortæller Jesper Jensen.

Pantstationerne er beregnet til pantbærende glas- og plastflasker og metaldåser.

Det er derfor ikke meningen, at vinflasker skal med, men gerne - af miljøhensyn - de mange dåser, der slæbes hjem fra Tyskland.

I hvert fald i forsøgsperioden er poserne til seks kroner stykket gratis - i den forstand at pengene betales tilbage sammen med den øvrige pant.

Dansk Retursystem har lavet aftale med godt 20 dagligvareforretninger i den del af Odense.

Poserne kan også købes på pantstationen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.