Efter at have nægtet sig skyldig i anklagerne om seksuelle overgreb på sine døtre ændrede en 44-årig mand i september mening og tilstod. Men få uger senere trak han sin tilståelse tilbage og nægter nu igen. Det kom frem i retten tirsdag.

Den 44-årige mand fra Odense, der tirsdag i Retten i Odense stod tiltalt for seksuelle overgreb mod sine døtre, har ændret mening om sin skyld flere gange.

Han blev anholdt 31. august sidste år og har siddet fængslet siden da. Den 1. september var han i grundlovsforhør, hvor han nægtede alle anklager om incest og voldtægt af døtrene.

Men blot få dage efter, den 4. september, anmodede den 44-årige odenseaner politiet om en samtale, hvor han spurgte, om hans døtre ville slippe for at skulle i retten og afgive forklaring, hvis han tilstod.

Politiet bekræftede, at døtrene i så fald ville slippe for at skulle i retten.

Ville skåne døtre for at skulle i retten

Herefter tilstod han over for politiet. Det kom frem tirsdag i sal 10 i Retten i Odense, hvor anklager Peter Nygaard-Hansen læste op af en rapport om mandens samtale med politiet.

Ifølge rapporten forklarede den tiltalte dengang, at han følte sig som "en knækket mand", og at beskyldningerne ville ødelægge alt for familien. Samtidig ville han gerne skåne døtrene for at skulle afgive forklaring.

Det var efter hans udsagn derfor, han erkendte, at overgrebene var sket, og at han var skyldig i anklagerne.

- Hvad tænkte du på dette tidspunkt, ville anklageren vide.

- Jeg havde lige skrevet under på, at jeg ikke havde fælles forældremyndighed, var bortvist fra jobbet og jeg havde ingen kontakt til pigerne. Jeg havde mistet alt og tænkte, jeg lige så godt kunne sige ja til hele lortet og hænge mig selv, svarede den 44-årige mand fra midten af den store retssal.

Trak tilståelse tilbage via advokat

Den 18. september fik politiet en ny melding fra den tiltaltes forsvarer, advokat Troels Maglegaard, der oplyste, at hans klient ikke længere ville erkende at have krænket døtrene seksuelt.

Den 44-årige mand forklarede tirsdag i retten, at han efter samtaler med en Røde Kors-medarbejder havde fået mod på at kæmpe for sin sag.

- Det var første gang, nogen viste mig interesse i den tid, jeg har været låst inde. Jeg begyndte at tude og fortalte ham, at jeg bare havde sagt ja, fordi det hele kunne være lige meget. Derefter lovede jeg mine forældre, at jeg ville kæmpe for mig selv og ikke gøre noget dumt, sagde han foran dommeren og de to domsmænd.

Forsvarer såede tvivl om tilståelse

Efter anklager Peter Nygaard-Hansen havde adspurgt den tiltalte far, hvorfor han flere gange ændrede forklaring, pointerede forsvarer Troels Maglegaard, at hans klient var i en helt uklar tilstand, da han tilstod.

- Hvad svarede du, da du tilstod, spurgte forsvarsadvokaten.

- Hvis de (døtrene, red.) siger det, skal det nok passe, genkaldte den 44-årige sit svar.

- Så vi kan ikke lægge noget i den tilståelse, fortsatte Troels Maglegaard.

- Nej, overhovedet ikke, lød det fra den tiltalte, der herefter igen nægtede sig skyldig.

Retssagen mod den 44-årige odenseaner fortsætter torsdag og fredag.

Mere om emnet

Se alle
Får dom i dag: Anklager kræver otte års fængsel til far fra Odense

Får dom i dag: Anklager kræver otte års fængsel til far fra Odense

4
Tiltalt for incest og voldtægt: - Det er et komplot mod mig

Tiltalt for incest og voldtægt: - Det er et komplot mod mig

10
Talrige overgreb: Odenseansk far tiltalt for voldtægt af døtre

Talrige overgreb: Odenseansk far tiltalt for voldtægt af døtre