Imod ny lysreklame: Nej til Las Vegas i Bolbro

Gunnar Lind Andersen, næstformand i Bolbro Lokalforum, er bekymret for de gener, lysskærmen vil medføre for de nærmeste boliger. Blandt andet Bolbro Plejecenter, der ligger på den anden side af Højstrupvej. Foto: Vibeke Volder

Imod ny lysreklame: Nej til Las Vegas i Bolbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Håndbold ønsker at opsætte reklameskærm på Odense Idrætspark, men i lokalområdet er frygten, at det skal ende i "et lysshow som på Fisketorvet".

I centrum af Odense har det generet mange og skabt voldsom debat, at firmaet Track One fik lov at opsætte en stor lysreklame på toppen af højhuset på Fisketorvet.

Nu giver en anden planlagt lysreklame - cirka 3,5 kilometer længere mod vest - panderynker i forstaden Bolbro, hvor Odense Håndbold har ansøgt Odense Kommune om tilladelse til at opsætte en større LED-skærm ved hovedindgangen til Odense Idrætspark, hvor håndboldklubben spiller sine hjemmekampe.

Håndboldklubben ønsker - ud over at tjene ved salg af reklamer på lysskærmen - at annoncere for sine kampe og dermed øge synligheden omkring hjemmebanen. Dette som led i satsningen på at skabe et sportsligt og økonomisk levedygtigt tophold i dansk damehåndbold.

En lovpligtig naboorientering har skabt debat på lokalområdets Facebook-side "Det sker i Bolbro" samt affødt flere høringssvar. Blandt andet fra det lokale talerør Bolbro Lokalforum, som er imod planerne om lysreklamen.

- Vi håber ikke, at beboerne på blandt andet Bolbro Plejecenter og Højstrupvej skal ende i et lysshow som på Fisketorvet, lyder det i høringssvaret, der er underskrevet af bestyrelsen i Bolbro Lokalforum.

Sådan lyser reklameskærmen ud mod naboerne. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen
Sådan lyser reklameskærmen ud mod naboerne. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen

Vender ud mod boliger og plejecenter

På størrelse kan lysreklamen, Odense Håndbold ønsker at opsætte ved Odense Idrætspark, ikke måle sig med den omstridte lysreklame på Fisketorvet.

Der er i Bolbro tale om én LED-skærm på cirka 15 gange to meter, altså cirka 30 kvadratmeter, opsat i første sals højde på taget ved idrætsparkens hovedindgang. Den langt større lysreklame på Fisketorvets højhus måler 270 kvadratmeter og peger i fire retninger ud over byen fra 12. sal på centrums højeste bygning.

Alligevel frygter mange af de lokale, at lysreklamen i Bolbro vil medføre gener. Ikke mindst for boligområdet Højstrupvangen lige på den anden side af Højstrupvej og for Bolbro Plejecenter ved siden af, samt for nogle af etageejendommene på Højstrupvej. De får også frit udsyn til lyset fra reklamen, som bliver bevægende - altså skiftende.

- Disse effekter, deres intensitet og deres skiftehastighed samt lysglimt vil være voldsomt generende for de nærmeste naboer, skriver Knud Dantzer Hansen i et høringssvar. Han ejer godt 40 af boligerne i Højstrupvangen og er samtidig er formand for områdets ejerforening.

Ifølge ansøgningen skal skærmen kunne vise reklamer og annoncere kommende arrangementer i idrætsparken i tidsrummet fra klokken syv om morgenen til klokken 23 om aftenen. Især i de mørke timer i vinterhalvåret har reklamelyset vist sig som et generende problem, viser erfaringerne fra skærmen på højhuset i centrum.

I nabohøringen, der er rundsendt, ser visualiseringen af lysskærmen således ud. Foto: Vibeke Volder
I nabohøringen, der er rundsendt, ser visualiseringen af lysskærmen således ud. Foto: Vibeke Volder

Nej til Las Vegas i Bolbro

Næstformand i Bolbro Lokalforum, Gunnar Lind Andersen, siger, at foreningens høringssvar skal ses som et forsøg på at råbe politikerne op.

Sagen skal nemlig ikke afgøres ved skrivebordet af administrationens embedsfolk, men af politikerne i By- og Kulturudvalget. Det har by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) oplyst i et svar til foreningen, hvor hun også understreger, at der er ikke er truffet nogen afgørelse endnu.

- Det kan godt være, at det sammenlignet med Fisketorvet er et mindre skilt, men det er langt og grimt, og det vil lyse langt ud over fædrelandet. Og vores bekymring går også på, at hvis man giver tilladelse her, hvad bliver så det næste? Lysreklamer ved fodboldstadion og måske andre af de oplagte steder herude, påpeger Gunnar Lind Hansen og tilføjer:

- Vi kan da godt se, at med den byudvikling, der planlagt, og med letbanen, der kommer til at køre lige forbi, så er det attraktivt sted at kunne sælge reklamer og tjene nogle penge. Men selvom, vi skal være en stor by skal det jo ikke blive som i Las Vegas. Især ikke her i Bolbro.

Fristen for at gøre indsigelse imod LED-lysreklamen på idrætsparken udløb fredag den 8. december, oplyser By- og Kulturforvaltningen. Men som sagt er det i sidste ende en politisk afgørelse, om skærmen skal op eller ej.

Imod ny lysreklame: Nej til Las Vegas i Bolbro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce