Ikke et ord om Harry Potter: Magien lever videre i Odense

I stedet for at kalde mennesker uden magi for Mugglere, som man gør i Harry Potter-universet, kaldes de i Magiske Dage Odense for Fumlere. Foto: Erling Hollmann OFA

Ikke et ord om Harry Potter: Magien lever videre i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hekse, troldmænd og husalfer fylder atter byens gader, når Magiske Dage Odense indtager byen i efterårsferien - for første gang i et helt nyt format uden Harry Potter-navnet. Arrangør er bekymret for, om festivalen kan overleve i fremtiden.

Fra mørke, dræbende trolddomsbesværgelser som Avada Kedavra til lys, beskyttende magi som Expecto Patronum og Salvia Hexia.

De kommende dage bliver Odense fyldt med besværgelser i alle former og afskygninger, når spidse hatte, sorte kapper og tryllestave flyder gennem gaderne og skaber et nyt, magisk univers. Nyt, fordi årets mest magiske festival har fået nyt navn og et nytænkt koncept, efter Warner Bros. Studios besluttede, at festivalen ikke længere må hedde Harry Potter-festival eller benytte sig af gadenavne og karakternavne. Festivalen er ifølge Warner Bros. Studios blevet for stor.

Derfor har festivalen skiftet navn til Magiske Dage Odense og har ikke kun rod i Harry Potter-universet, men i magi og magiske væsner og karakterer i det hele taget. Projektleder Søren Dahl Mortensen forklarer:

- Vi har haft travlt, siden vi i maj fik forbud mod at bruge Harry Potter-navnet. Vi har fundet på en masse nye ting, men meget er også næsten som det var før. Næsten, men ikke helt. Voldemort hedder ikke længere Voldemort, men er bare en ond troldmand, hvor vi har bevaret 75 procent af Voldemorts udseende.

Voldemort vil fremover blot være en troldmand, der ligner ham. Voldemorts navn er et af de navne Warner Bros. Studios har rettighederne til. Arkivfoto
Voldemort vil fremover blot være en troldmand, der ligner ham. Voldemorts navn er et af de navne Warner Bros. Studios har rettighederne til. Arkivfoto

Trolddomsakademiet i Odense

I stedet for at købe sin tryllestav hos Ollivanders, kan man nu købe en tryllestav i Trædrejerens Værksted.

Vintapperstræde, der under Harry Potter-festivalen hed Diagonalstræde, hedder nu Elverstræde. Den uhyggelige forretning Borgin & Burkes er erstattet af Den Magiske Marskandiser. Kapper kan laves ved Madam Dorthea i stedet for Madam Malkin, og så stiger man ikke længere om bord på Hogwartsekspressen men Troldmandstoget. Og det har været en stor opgave for Søren Dahl Mortensen at skulle nytænke hele temaet.

- Hele festivalen var jo bygget op om Harry Potter. Alle arrangementer, temaet og hele det univers, vi lavede i byen, havde Hogwarts og troldmandsverdenen i London som omdrejningspunkt. Nu bliver magien i sig selv det, som festivalen handler om. Men mange af aktiviteterne minder jo stadig om det, vi har haft tidligere år. Vi har stadig kapper, tryllestave og alle de ting, der hører til i magiens verden. Der bliver stadig vist en Harry Potter-film med musik af et live symfoniorkester og der bliver spillet Quidditch-mesterskaber, som før festivalen skiftede navn. Det har vi stadig rettighederne til, siger han.

I stedet for Hogwarts får Odense sin egen trolddomsskole, hvor unge hekse og troldmænd kan vælge at specialisere deres magi inden for et af fire elementer: Ild, luft, jord og vand.

- Ligesom Ungarn har Durmstrang, Frankrig har Beauxbatons, og USA har Ilvermorny, har Odense nu fået sit eget trolddomsakademi, så vi bliver lidt i universet, fortsætter Søren Dahl Mortensen.

Turen med Trolddomstoget blev udsolgt på bare to minutter. Foto: Niels Holmgaard OFA
Turen med Trolddomstoget blev udsolgt på bare to minutter. Foto: Niels Holmgaard OFA

Udsolgt på to minutter

Indtil videre ser det ud som om, at det ikke betyder så meget for de små troldmænd og hekse, om butiksnavne og gadenavne hedder det samme, som de gør i Harry Potter-universet.

På bare to minutter blev turen om bord på Troldmandstoget for eksempel udsolgt, og en stor del af de andre begivenheder er også udsolgt. Det udelukker dog ikke bekymringen for, hvordan fremtiden for den magiske festival ser ud.

- Vi har ikke haft problemer med at sælge biletter. Tværtimod ryger biletterne lige så hurtigt som sidste års festival. Men jeg har da haft ondt i maven ved tanken om, hvordan denne udgave af festivalen bliver modtaget, og om der stadig er en fremtid for den efterfølgende. Noget af det, der tiltrækker, er Harry Potter-universet i sig selv, så jeg er da nervøs for reaktionerne efterfølgende. Men som det ser ud nu, er det meget fornuftigt, siger Søren Dahl Mortensen.

Ikke et ord om Harry Potter: Magien lever videre i Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce